Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kluci mi hodně pomohli a dost mi zápas usnadnili, řekl k vítězné premiéře Janus

Od konce září nechytal ostrý zápas, po předčasném konci ve Slovanu ale po něm sáhl Liberec a v premiéře se brankář Jaroslav Janus odvděčil Bílým Tygrům prvním vítězstvím. Severočeši porazili třinecké Oceláře 5:3 a slovenský gólman k tomu přispěl dvaceti úspěšnými zákroky. Liberečtí vyhráli po šesti zápasech znovu za tři body a Janus po utkání nezastíral spokojenost. 

Jaroslav Janus
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Jsou to samozřejmě skvělé pocity. První zápas a hned důležitá výhra proti velmi kvalitnímu soupeři. Já svůj výkon ještě musím zlepšit, ale jsem nadmíru spokojený s hrou týmu, kluci mi hodně pomohli a dost mi zápas usnadnili. Za to jim patří velký dík," řekl Janus.

"Doufám, že výhra pomůže celému týmu a že nás to nakopne a budeme v tabulce stoupat vzhůru. S takovou hrou, kterou jsme dnes předvedli, můžeme porážet každého. Liberec rozhodně nepatří na příčky, na kterých se momentálně nachází," prohlásil osmadvacetiletý rodák z Prešova, který pomohl Bílým Tygrům k posunu z posledního na 11. místo.

Účastník tří světových šampionátů byl po předčasném konci ve Slovanu Bratislava na konci září dlouho bez angažmá, a nebylo tak pro něho vůbec jednoduché hned naskočit do ostrého zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec přetlačil Oceláře z Třince 5:3, Janus má první výhru

"Dlouho jsem nechytal, takže to nebylo vůbec snadné. Sice jsem trénoval s různými partičkami a udržoval se, ale zápas vám nikdo nenahradí. Tady jsem s týmem stihl jeden trénink a ranní rozbruslení a hned jsem šel do zápasu. Jsem nesmírně šťastný, že jsme to zvládli a utkání vyhráli," uvedl vítěz Calder Cupu v nižší zámořské AHL s Norfolkem z roku 2012.

Janusův přesun do Liberce se podle jeho slov zrodil velmi rychle a svou roli v něm sehrála i bývalá jednička Bílých Tygrů Ján Lašák. "Zavolal mi agent, že je možnost jít do Liberce, a poté mě kontaktoval i Jánko a vysvětlil mi celou situaci. Neváhal jsem ani chvilku a jsem rád, že jsem tady. Liberec má velmi kvalitní tým a skvělé zázemí, takže zatím samá pozitiva," pochvaloval si Janus, kterého v roce 2009 draftovala Tampa Bay jako 132. hráče celkového pořadí.

Předčasný konec ve Slovanu ale komentovat nechtěl. "Už je to za mnou a nechtěl bych se k tomu vracet. Bylo toho řečeno a napsáno dost. Život jde dál a už to neřeším. Maximálně se podívám na výsledky, jak se klukům daří, protože tam všechny znám a byla tam dobrá parta," uvedl Janus, který se vrátil do Slovanu po dvouletém působení v Litvínově, ale neprosadil se před českou dvojici Marek Mazanec, Jakub Štěpánek.

"Teď jsem tady a soustředím se maximálně na Liberec. Jsem rád, že jsem opět dostal šanci chytat, a budu se snažit týmu co nejvíce pomoci k výhrám a k postupu tabulkou vzhůru," dodal Janus.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články