Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kluci hráli výborně organizovaně a hlavně obětavě, ocenil spoluhráče fantom Kacetl

Do branky se dostal po prvním utkání v sérii a v brankovišti už zůstal. Ba co víc, pomyslně svou klec zamknul, jak bývá v posledních letech v extraligovém play-off jeho zvykem. Gólman Ondřej Kacetl zase trápil střelce Sparty a pomohl Třinci k postupu přes favorita do semifinále. V pěti zápasech pustil za záda jen sedm střel.

"Sparta byla adept na titul, vyhlašovala to a šla si za tím. Hrála výborně, dost částí v zápasech nás přehrávala. Měli jsme i štěstí. Jsem rád, že jsme porazili takhle těžký tým," uvedl Kacetl. "Kluci hráli výborně organizovaně, hlavně obětavě, pomáhali jsme si jako tým. Pět šest lidí i se mnou jsme to zvládli, byli jsme efektivní v koncovce. Stálo při nás štěstí, ale to potřebujeme. Jsme rádi, že jsme to zvládli," pokračoval.

Souhlasil, že Třinec přepnul do klasického módu, který mu vynesl tři tituly po sobě. "Zdobila nás organizace hry, výborná defenziva. Věděli jsme, jak hrát, všichni jsme šli za tím, co funguje. Plnili jsme si pokyny, kluci to zvládli dozadu fantasticky. Věděli, kdy mají zjednodušit hru, povyhazovat to, neslo nám to ovoce. A těch pár střel, co jsme měli, bylo nebezpečných. Dali jsme z nich góly a pomohli jsme si i přesilovkami," popsal.

Nejlepší gólman uplynulé sezony vychytal v základní části jen čtyři výhry, úspěšnost zásahů měl o pět a půl procenta nižší než nyní v play-off (95,88 procenta). Navazuje tak na výkony z předchozích dvou ročníků ve vyřazovacích bojích, kdy pomohl Ocelářům k titulu. To chytal s úspěšností 95,49 a 93,75 procenta.

Kouzlo ale nezná. "Snažím se chytat pořád stejně. V play-off vám ale kluci pomůžou ještě víc než v základní části. Skáčou po hlavách, chytají to všude možně. Obdivuju je, co všechno pochytají se svou papírovou výstrojí. Nezvládl bych to bez nich a oni beze mě. To je týmová hra. I štěstí při mně stojí, když je potřeba, jsem rád. S pokorou bych byl rád, kdyby se tak dařilo i dál," přál si.

Sparta měla podle Kacetla ještě kvalitnější tým než loni

V posledním startu proti Spartě v základní části pustil tři branky ze čtyř střel a trenéři jej tehdy stáhli ze hry. Bezprostředně po dojezdu na střídačku dal i průchod emocím. "Jednou jsem si tam bouchnul hokejkou, to není nic hrozného. Někteří hráči rozštípou hokejku, já si jen bouchnul do plexiskla. Nehledal bych v tom vědu, nebylo to nic hrozného. Štvalo mě to, netrefilo mě nic, dostal jsem tři góly, bylo to rychlé. Neměl jsem moc zápasů, tím víc to štvalo, že jsem v brance nezůstal. Ale hodil jsem to za hlavu a šlo se dál," vzpomínal.

Prozradil, že zažíval peklo i v pátém utkání série v Praze. Jen ve druhé třetině zastavil 17 střel a se spoluhráči ubránil čtyři oslabení během 25. až 37. minuty. "Myslel jsem, že polknu dušičku. Naštěstí jsme to povyhazovali, zablokovali. Ta druhá třetina byla asi nejnáročnější v kariéře," řekl Kacetl.

Přiznal, že jej tížilo úplně všechno a byl rád za přerušení, ve kterých se snažil hýbat. "Kdybyste stál na místě, tak vás horký vzduch zabije. Potřebujete jezdit, dýchat, rozkouskovat hru. Dá se to zvládnout. Musí. Těžké ale byly všechny zápasy, všechno o gól, rozhodovala každá menší chybička."

V posledním utkání se Spartou si připsal u výhry 5:1 i asistenci. "To byla náhoda, asi jsem jen vyrazil puk. Je to jedno, důležité jsou bodíky, co sbíráme. Nula, asistence, to je jedno. Jsem rád, když dáme víc gólů," uvedl Kacetl, který závěrem čelil dotazu, zda byla série náročnější než loni. "To je těžká otázka, každý zápas je jiný. Řekl bych ale, že Sparta měla ještě kvalitnější tým než loni," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články