Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kluci hráli fantasticky, chválil spoluhráče Trvaj

Praha - Podruhé za sebou vystřídal gólman Komety Brno Jiří Trvaj za nepříznivého stavu v boji o proměnění mečbolu na postup do finále extraligy jedničku Marka Čiliaka, ale na rozdíl od sobotního domácího duelu si mohl po zápase užívat vítěznou euforii. V rozhodující sedmé bitvě na ledě Sparty střídal zkušený matador už po 89 vteřinách za stavu 0:2 a Kometa se díky obratu těší po dvou letech opět na boj o zlato.

"Je to neuvěřitelné, člověk si sedne v sedmém zápase na lavičku, za minutu je v bráně za nepříznivého stavu a končí to vítězně. Jsem strašně šťastnej," popsal své pocity Trvaj, který oslavil v neděli čtyřicáté narozeniny.

V sobotu doma Brňané prohrávali už ve 13. minutě 0:4 a Trvaj šel do branky poprvé v letošním play-off. Na sedmý duel dostal opět přednost čtyřiadvacetiletý Čiliak. Po porážce 2:5 ale Kometa dokázala zmobilizovat síly a nesrazil ji ani další špatný start do zápasu.

"My jsme do Prahy nejeli se sklopenými hlavami, že jsme doma ten zápas nezvládli. Tady na Spartě jsme všechny zápasy odehráli fantasticky, ničeho jsme se nebáli. Zápas byl otevřený, i když ten začátek to trošičku změnil. Ale možná to tak mělo být, že jsme měli dostat facku na začátku, abychom se probrali a potom předvedli tak fantastický výkon," navázal Trvaj.

Po rozcvičce ani nestačil vychladnout a už byl v brance. "Samozřejmě to ale není optimální dostat takhle dva góly. Z toho se musíme poučit, takové chyby nemůžeme dělat," vrátil se Trvaj k nejméně podařené pasáži utkání ze strany Komety.

Po rychlém střídání šel do hry s čistou hlavou a snažil se maximálně soustředit. "Prostě jsem se oblékl a šel jsem tam, ať se stane, co se stane. Musím říct, že kluci mi strašně pomohli a od druhého inkasovaného gólu začali hrát skvěle. Gradovalo to ve druhé třetině, byl to z jejich strany opravdu neskutečný výkon," ocenil Trvaj spoluhráče.

Trvaj: Dobré bruslení fungovalo celou sérii

Kometa svou hru změnila, podle Trvaje přestala chybovat a ztrácet puky jako v minulém utkání i v úvodu dnešního vystoupení. "Začali jsme hrát jednoduše, to byl základ všeho. Kluci dobře bruslili. To fungovalo celou sérii, když jsme byli aktivní, tak jsme Spartu přehrávali," prohlásil Trvaj.

Kometa otočila stav z 1:3 na 5:3, ale po snížení Adama Poláška ze 43. minuty zbýval domácím ještě dostatek času na smazání ztráty. "Jejich tlak musel přijít, ale myslím, že jsme to zvládli dobře. Dalo se čekat, že budeme mít v hlavách, že postup už je blízko, a budeme opatrnější. Ale nebylo to nic extrémního, kluci to zvládli výborně a ubránili to. Dopadlo to úspěšně. I když se mi někdy zdálo, že čas tam skáče pomalu," usmíval se Trvaj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články