Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kluci by nejraději ten puk sežrali, chválí bránění Třineckých brankář Hrubec

Šimon Hrubec zatím v čtvrtfinálové sérii proti rivalovi z Vítkovic inkasoval jen tři góly za tři zápasy. Právě precizní obrana se zdá být klíčovým elementem ve velice takticky hrané sérii, v níž mnoho branek nepadá. Třinec ji zvládá zatím lépe, a tak po nedělní výhře na ledě soupeře 2:1 vede v sérii jasně 3:0 na zápasy.

Šimon Hrubec si oddechuje po vychytané výhře
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Byl to fakt pěkný hokej a jsem rád, že jsme byli dvakrát šťastnější a dali jsme ty dva góly," prohlásil Hrubec. Hrubec vydržel mezi prvním a třetím utkáním 123 minut bez inkasované branky. Prostřelil ho až 21 sekund před koncem duelu v přesilovce Šimon Stránský, ale na víc už se domácí nezmohli.

"Tam bylo hodně lidí a moc pěkně to trefil," uznal Hrubec. Připsal si 31 úspěšných zákroků, o deset víc než jeho protějšek Patrik Bartošák. Jinak byla ale třinecká obrana pro Vítkovice skoro neprostupná. I když domácí podali nejlepší výkon v sérii, opravdu gólových šancí měli pomálu.

"Vypovídá to o tom, jak perfektně hrajeme dozadu a jak tým hraje skvěle. Byl bych rád, kdyby to tak vydrželo a plnili to v každém zápase. Pak ty branky dostávat nebudeme," konstatoval třinecký strážce svatyně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. čtvrtfinále play-off Vítkovice - Třinec

Třinec zatím v sérii takřka dokonale neutralizoval vítkovickou ofenzivu. Ostravané se nejsou schopni prosadit. "Myslím si, že rozhodující je to střední pásmo. Oni jezdí do plných, mají problém se k nám dostat. A když se třeba dostanou, tak to hrajeme jednoduše ven. Kluci skvěle blokujou, když něco vyrazím, hned to odpálí pryč," pochvaloval si.

Když Vítkovičtí v závěru v přesilové hře snížili na 1:2, Hrubec už věřil, že vítězství si Oceláři sebrat nedají. "Hned jsem koukal na kostku, abych se podíval, kolik je tam ještě času. Za 21 vteřin se určitě ten gól dá dát, ale zase jsem si říkal, že je na ledě pět kluků, kteří by raději ten puk sežrali, než aby se dostali k nám do pásma. Věřil jsem, že nedovolí, aby na mě vůbec vystřelili," podotkl Hrubec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články