Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klouček držel Pardubice, přesto první pohárové finále uzmul Třinec

Semifinále rozhodla koronavirová situace, a tak finále letního hokejového poháru na dva zápasy rozehrály týmy Třince a Pardubic. Oceláři vyhráli první utkání ve Werk Areně 3:0, i když hostující gólman Milan Klouček domácí střelce potrápil. Třinec přežil trestné střílení Jana Mandáta v první části. Skóre pak otevřel pro domácí ve druhé třetině Filip Zadina, na kterého poté navázali Miloš Roman a Martin Růžička.

Pardubický gólman Milan Klouček čelí Tomáši Marcinkovi z Třince
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Oba celky postoupily ze semifinále bez boje, protože jejich soupeřům zabránila v odehrání zápasů karanténa kvůli pozitivním testům na covid-19. Třinec měl hrát s Plzní a Pardubice s Libercem.

Bezbrankový stav v úvodním dějství neprolomili domácí ani při vyloučení Kusého. V 18. minutě v dalším oslabení Dynama při Nakládalově trestu ujel Mandát, jehož fauloval Stránský. Mandát tak dostal možnost vyzrát na Štěpánka z trestného střílení, ale třineckého gólmana mezi betony neprostřelil.

"Nevěděl jsem, co bude dělat. Myslím si, že chtěl vystřelit mezi nohy, ale vyjelo mu to trošku výš a trefil mě do betonu. Vím, že dělá ještě i jiné nájezdy. O to je to pro mě horší, člověk nad tím zbytečně přemýšlí. Tentokrát to dobře dopadlo," řekl Štěpánek, který zná Mandáta ze společného působení v Pardubicích.

Oceláři se navíc kvůli Zadinovu nesportovnímu chování museli bránit v oslabení, což se jim podařilo. Sami v 27. minutě svou třetí početní výhodu v utkání už využili. Při Poulíčkově pobytu na trestné lavici se trefil z pravého kruhu Zadina poté, co byl Klouček rozhozený po předchozí Jaškově střele.

Zadina se trefil i ve třetím utkání v dresu Třince. "Jsem za to rád. Bylo těžké po takové době (po půl roce) nastoupit, ale byl jsem natěšený a hraju s výbornými spoluhráči. To je o něco lehčí. Doufám, že to bude pokračovat," uvedl odchovanec Pardubic, který hraje v týmu Ocelářů i pod vedením svého otce Marka, asistenta trenéra Václava Varadi.

V 37. minutě mohl vyrovnat Vála, ale jeho rána skončila na pravé tyči. V úvodu závěrečného dějství měl další velkou možnost Dynama Zeman, ale trefil před odkrytou brankou tyč. V 50. minutě se opět radovali Oceláři v početní výhodě, když Stránský našel zpoza branky volného Romana, který zvýšil na 2:0. Za 141 sekund opět Stránský přihrál Růžičkovi, jenž završil skóre.

Třinec tak bude hájit v Pardubicích v odvetě tříbrankový náskok a ta se odehraje v sobotu od 15:20.

Finále hokejového Poháru Generali České pojišťovny - úvodní utkání:

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 27. F. Zadina (Jašek, Marcinko), 50. M. Roman (M. Stránský), 52. Martin Růžička (M. Stránský). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 2010.

Třinec: J. Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Jašek, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Raška II. Trenér: Varaďa.

Pardubice: M. Klouček - Nakládal, Vála, Holland, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, Hrádek - Tybor, R. Kousal, Blümel - Svačina, Poulíček, Mandát - Kusý, Claireaux, Vondrka - T. Zeman, Anděl, O. Machala. Trenér: Razým.

Ohlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): "Hráli jsme velmi dobře. Vytvořili jsme si spoustu šancí, které ale zůstaly nevyslyšeny. I když ve druhé třetině mohlo být po tyči srovnáno a stejná situace nastala ještě ve třetí třetině, kdy měli úplně prázdnou bránu. Z našeho pohledu jsme zápas zvládli velmi dobře takticky. I Pardubice hrály slušný hokej, podržel je brankář. Myslím si, že na začátek září se hrál oboustranně velmi dobrý zápas. Máme solidní náskok, ale sport je nevyzpytatelný. Pojedeme tam odmakat zápas a uvidíme, jak to dopadne."

Milan Razým (Pardubice): "Domácí byli jasně lepší a ukázali, v čem je jejich síla. Nicméně po dvou třetinách byl stav 1:0 pořád přijatelný výsledek. Paradoxně největší šance jsme měli v oslabení, blízko ke gólu jsme v nich měli z trestného střílení a v situaci dva na jednoho. Do třetí třetiny jsme si řekli, že musíme zlepšit organizaci hry. Bohužel se nám ale do hry vkradla, nevím zda nervozita, asi spíše únava z dlouhé přípravy, a rozpadl se nám trochu systém hry. Začali jsme dělat nesmyslné věci v obranném pásmu a tak kvalitní tým, jakým je Třinec, to potrestal dalšími dvěma góly. Naděje je vždy, ale ztrácet proti tak silnému týmu tři góly, to je hodně."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články