Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Klimek před duely v Brně: Týmy v předkole také dokázaly venku uspět

Praha - Sérii začínali s výhodou domácího prostředí, přesto se sparťané přesouvají do Brna za nepříznivého stavu 0:2 na zápasy poté, co Kometa vybojovala dvě těsné výhry. Pražané ale i tak doufají v obrat a útočník Sparty Lukáš Klimek věří v postup do semifinále. Sparťané však potřebují zabrat na ledě Komety už v prvním duelu.

Lukáš Klimek v dresu Sparty Praha
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Samozřejmě to je komplikace, protože jsme určitě nechtěli prohrávat 0:2 po domácích zápasech, ještě po výkonech, kdy jsme je přestříleli. Měli jsme šance a mohli jsme rozhodnout ve svůj prospěch. Teď nám nezbývá nic jiného než zapomenout, hodit to za hlavu a rvát se. Nic není hotovo," řekl Klimek po prohře v prodloužení.

Sparta byla v obou domácích duelech střelecky aktivnější, Kometa však hrozila z rychlých brejků a střelecky se prosazovala. "Vždycky jsme měli více střel, tlačíme se do nich. Říkáme si, že musíme hrát dobře do defenzivy, ať nás neohrozí z brejků. Bohužel se nám to stávalo, musíme to hlídat," přiznal třicetiletý forvard.

Pražanům se zatím příliš nedaří hra v početních výhodách. V základní části měla Sparta nejvyšší úspěšnost přesilovek, v play-off proti Brnu však využila jen jednu z dvanácti. Neprosadila se ani při hře pět na tři. Podle Klimka však není problém v tom, že by svěřenci trenéra Jiřího Kalouse moc kombinovali.

"Snažíme se hrát, co máme nacvičené. S tlakem do brány. Možná to tak někdy vypadá, ale někdy je přímo proti vám hráč a přes něj to na bránu nejde dostat. Takže se to snažíme utrhnout do lepší pozice, někdy to nevyjde. Ale musíme více chodit do brány, jinak góly nedáme," řekl vítkovický odchovanec, jenž ve Spartě působí čtvrtou sezonu.

Třetí tým základní části věří, že dokáže sérii srovnat v Brně. Na ledě Komety Sparta dokázala v základní části vyhrát. "Můžeme vyhrát doma i venku. Nic není ztraceného, hraje se na čtyři vítězné zápasy. Týmy v předkole dokázaly také uspět venku. Půjdeme do toho, je to pro nás motivace. Když to jde u ostatních, tak to může jít i u nás. Nezbývá nám nic jiného než jet tam vyhrát," dodal Klimek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články