Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Kladnu zbývá jedna výhra k záchraně. Vsetín v brněnském azylu těsně padl

Kladno se výrazně přiblížilo k vítězství v baráži. Zatím nejtěsnější zápas série se Vsetínem zvládli Rytíři 3:2 a vedou 3:0 na zápasy. Hokejisté Vsetína hráli ve svém azylu v Brně před vyprodaným hledištěm. Skóre otevřel Richard Jarůšek a ve druhé třetině využil přesilovku Eduards Tralmaks. O snížení na 1:2 se postaral mladík Matyáš Dědek, ale vzápětí odpověděl Martin Procházka. Naději pro Vsetín vykřesal gólem na 2:3 Erik Hrňa, ovšem na víc se domácí už nezmohli. Čtvrtý zápas se bude hrát v pondělí od 18:00 opět v Brně.

Eduards Tralmaks po trefě proti Vsetínu v baráži
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

V sestavě Kladna byl opět hrající majitel Jaromír Jágr. Vsetín oproti úvodním dvěma duelům v Kladně nastoupil místo Patrika Romančíka už s uzdravenou brankářskou jedničkou Maximem Žukovem, ale musel se obejít bez Víta Jonáka, který si odpykal jednozápasový disciplinární trest, a také bez obránce Jakuba Tepera a dalšího útočníka Patrikse Zabusovse. Do hry se zařadili zadák Jakub Ďurkáč a útočníci Matyáš Dědek a Roman Vaňo. Do sestavy Kladna se vrátil po jednozápasové absenci do středu druhého útoku Jakub Klepiš.

Rytíři udeřili hned z první šance v utkání v čase 3:09. Filip vyslal bekhendem za obranu Jarůška, který překonal Žukova střelou na vyrážečku. Byl to už jeho třetí gól v letošní baráži. Valaši mohli odpovědět v polovině úvodní části, při Hejdově vyloučení kryl Robovu střelu Brízgala. Zvýšit náskok Kladna mohl Strnad, ale v dobré pozici promáchl. Žukov potom kryl Slováčkovu ránu. V 16. minutě vystihl Jarůšek na obranné modré čáře Machalovu přihrávku, ale v úniku minul.

"Poslední dva zápasy jsme měli výborné začátky. Dali jsme v první třetině gól a dominovali jsme v nich. Musíme tak nastoupit i k tomu dalšímu utkání, nejlépe dát ještě jeden dva góly. Musíme zůstat soustředění, hrát s klidem a zodpovědně," řekl kladenský gólman Adam Brízgala, který přispěl k výhře 24 zákroky.

Vsetín mohl smazat ztrátu v 25. minutě, kdy v přečíslení Klhůfek nabídl puk Robovi, ale Brízgala se stihl proti jeho střele přemístit. Kladenský gólman si poradil i s Machalovou střelou. Dvakrát pálil nebezpečně vsetínský kapitán Hrňa, nepřesnou mušku měl Staněk a neuspěl ani Holec. V polovině utkání zahrozil opět Rob a ve 34. minutě Brízgala zasáhl i při jeho úniku. Na druhé straně se ocitl v dobré pozici Jágr, ale nezakončil.

Tralmaks udeřil v přesilovce

V 37. minutě při Vaňově vyloučení Kladno ve své první přesilové hře v utkání zvýšilo. Ticháček nabil na pravý kruh Tralmaksovi, který zamířil přesně k bližší tyči. Za 79 sekund se poprvé radoval Vsetín. Po sérii dorážek dostal puk za Brízgalu Dědek. V čase 39:34 Rytíři získali zpět dvoubrankový náskok. Klepiš se uvolnil přes Jenáčka a nabídl puk k pravé tyči Procházkovi, který podobně jako Jarůšek skóroval potřetí v sérii. Čtyři sekundy před koncem ale nahrál Dědek z rohu na levý kruh Hrňovi a vsetínský kapitán vrátil tým na kontakt.

"Ta třetina obecně z naší strany byla hrozná. Mohlo to v klidu skončit za stavu 3:1 a mohli jsme odcházet do kabiny trošku s klidem, ale tím druhým gólem jsme si to úplně rozhodili. Nebylo to jen o tom jednom gólu, ale byly tam už předtím situace, kdy jsme párkrát propadli. Myslím, že jsme tam trochu polevili. Ale v té třetí třetině jsme to aspoň urvali. Udržet šedesát minut bezchybný výkon je snad nemožné, hokej je o chybách. Ale když jde do tuhého, tak nemůžeme takhle polevit," prohlásil Brízgala.

V závěrečné části se šampion první ligy snažil tlačit za vyrovnáním, ale Brízgalu nepřekonali Machala, Dědek, Ondračka a ani v 50. minutě v největší šanci po Klhůfkově nabídce zpoza branky Rob. Kladno se ubránilo i při Hejdově vyloučení, kdy měli příležitost Hořanský a Kern. Za Rytíře zahrozil Jarůšek. V 55. minutě při Matějčkově trestu měl na hokejce pojistku Tralmaks, ale trefil před odkrytou brankou horní tyč.

Vyrovnat se nepodařilo Klhůlfkovi, který při střele zlomil hokejku, ani při power-play při průniku Hořanskému. Vsetínu nepomohla k vynucení prodloužení ani přesilovka v posledních 65 sekundách při Martenetově vyloučení.

"První třetinu jsme měli pouze průměrnou. Udělali jsme tam chybu ve středním pásmu, dostali jsme gól a do kabiny se šlo minus jedna. Ve druhé a třetí třetině nemám svému týmu co vytknout. Měli jsme dobrý pohyb a dobrý tlak do brány. Myslím, že jsme měli spoustu dobrých střeleckých pozic, dali jsme z toho dva góly. Prohráli jsme 2:3, nicméně kluky jsem v kabině pochválil. Výkon byl velmi dobrý a musíme to brát pozitivně do příštího dne. I za stavu 0:3 budou chlapci stejně motivovaní jako dnes a Vsetín nikdy nic nevzdává," uvedl trenér Vsetína Jiří Weintritt.

Baráž o hokejovou extraligu v Brně – 3. zápas:

VHK Robe Vsetín – Rytíři Kladno 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Dědek, 40. Hrňa (Dědek) – 4. Jarůšek (Filip, Slováček), 37. Tralmaks (Klepiš, J. Pytlík), 40. M. Procházka (Klepiš, Jarůšek). Rozhodčí: Kika, Ondráček – Rampír, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Sestavy:

Vsetín: Žukov – Š. Jenáček, Kojo, Hryciow, Staněk, Larsen, Ondračka, Ďurkáč – Rob, Klhůfek, Matějček – Hrňa, Dědek, O. Machala – Š. Bláha, Kern, Hořanský – Vaňo, M. Kratochvil, Holec. Trenér: Weintritt.

Kladno: Brízgala – Ticháček, T. Hejda, Babka, Slováček, Martenet, Veber – M. Procházka, Filip, Jarůšek – Tralmaks, Klepiš, Smoleňák – Sideroff, J. Pytlík, Frolík – Jágr, Melka, J. Strnad – od 41. navíc Kusý. Trenér: O. Vejvoda ml.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články