Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kladnu stačil k triumfu nad Zlínem jediný gól. Rytíři odskočili Beranům na rozdíl tří bodů

V utkání dvou sousedů v tabulce uspělo Kladno nad Zlínem v 18. kole extraligy po těsném výsledku 1:0. Vítěznou branku si po akci Jaromíra Jágra připsal Ladislav Zikmund, brankář Denis Godla pochytal všech 29 střeleckých pokusů Beranů. Rytíři si tak vypracovali na jedenáctém místě tabulky tříbodový náskok před Moravany.

Marek Čiliak ze Zlína čelí šanci Patrika Machače z Kladna
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"O tu nulu ani tak nejde, důležité jsou body. Hlavně se musíme poučit z toho, že to skončilo 1:0. Potřebujeme góly. V Hradci Králové jsme také za stavu 1:0 dostali gól v oslabení před koncem. A teď jsme mohli dopadnout stejně, ale ubránili jsme to," uvedl Godla.

V domácí sestavě byl tentokrát už od úvodního buly navrátilec Bílek. Berani měli v prvním dějství výrazně střelecky navrch (15:7), jenže naráželi na spolehlivě chytajícího Godlu. V šesté minutě navíc posadil Rytíře do sedla Zikmund, který převzal kotouč od Jágra, po objetí branky se dostal ke střele a propálil Čiliaka.

Vyrovnat mohl Řezníček, z dobré pozice ale nezamířil přesně. V 17. minutě si právě se zlínským bekem pohrál Jágr, který po bruslařském souboji zmátl zády k brance Řezníčka pohybem, vypálil bekhendem, Čiliak ale jeho úmysl dobře přečetl. Na druhé straně rozezvonil pravou tyčku za Godlovými zády Ondráček. Krátce před přestávkou se pak do sóla dostal v oslabení Machač, jenže Čiliak k sobě sklapl betony včas.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Zlín

Po návratu na led si vylámal zuby na Čiliakovi i Kaut. Zlínští se v první polovině druhé třetiny dopustili hned třikrát přestupku proti pravidlům, Středočeši je ale potrestat nedokázali. Největší šance přišla ve 26. minutě při druhé z přesilovek domácích, kdy Réway skvěle našel Strnada, jehož zakončení z první ale skryl do lapačky Čiliak.

Berani pak zlobili hlavně v závěru třetiny. Ve 38. minutě Herman bekhendovým blafákem přestřelil. Brzy poté se až před Godlu dostal i Fořt, ani on ale nedokázal odmazat jeho čisté konto.

Zkraje třetího dějství měl další možnosti Zikmund, skóre se však neměnilo. Ve 48. minutě mělo Kladno jedinečnou možnost k navýšení těsného náskoku, když hrálo symbolicky 68 sekund pět na tři, právě Jágr a Réway měli v dvojnásobné přesilovce hlavní slovo, Čiliak už ale neinkasoval.

Na pět sekund měl následně stejnou početní výhodu i Zlín, nic během ní však nestihl. O vyrovnání pak hosté usilovali marně i v závěru, kdy při Zikmundově trestu a odvolání gólmana hráli šest na čtyři.

"Zatímco první třetinu jsme byli ještě v autobusu, druhá byla z naší strany dobrá. Jinak ale zápas odpovídal postavení v tabulce. Byl to boj, oba gólmani to drželi. Možná, že kdyby se to rozstřílelo, byl by to lepší hokej," uvedl asistent hostujícího trenéra Martin Hamrlík.

18. kolo hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - PSG Berani Zlín 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 6. Zikmund (Jágr, Austin). Rozhodčí: Lacina, Pražák - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 7:9. Bez využití. Diváci: 4016.

Kladno: Godla - Austin, B. Nash, A. Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, Melka, Zikmund - J. Strnad, P. Machač, Redlich - Bílek, Stach, Réway - O'Donnell, T. Kaut, Hajný. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, D. Nosek, Řezníček, Gazda, Buchta, M. Novotný - Fořt, P. Sedláček, Kubiš - J. Ondráček, Claireaux, Köhler - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, Fryšara, Dufek. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články