Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kladnu nepomohly ani dva body Jágra. Dynamo po čtyřech prohrách a výměně trenéra zabralo

Pardubice už bez hlavního trenéra Ladislava Lubiny uspěly v utkání osmého kola extraligy proti Kladnu, když uhájily výhru 3:2. Středočechy držel ve hře Jaromír Jágr, který nejprve přihrál na gól Davida Stacha na 1:1 a poté sám v přesilovce snížil na 2:3, ale v závěru se už Rytířům srovnat nepodařilo.

Utkání Pardubice – Kladno
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Pardubičtí začali zápas s velkou ofenzivní chutí a hned v prvním střídání pálil Tybor do opuštěné branky, ale jeden z obránců stihl puk odrazit. Vzápětí neproměnil velkou šanci Látal, a tak gólem skončila v šesté minutě až dorážka Kusého. Dynamo soupeře přehrávalo, jenže často ztroskotalo na skvělém Godlovi, jenž dvakrát vychytal unikajícího Tybora.

Kladno se k první šanci sice dostalo až v desáté minutě, ale Patrik Machač hned orazítkoval tyč a hosté se postupně osmělovali. Při přesilovce těsně minul odkrytou část branky Strnad a po povedeném nástupu do druhé třetiny a dobré práci Jágra už dotlačil kotouč za strážce domácího brankoviště Štěpánka nehlídaný Stach.

"Na začátku bylo znát, že jsme včera hráli těžký zápas. Po deseti minutách jsme mohli prohrávat 0:3, ale Denis Godla nás podržel a vlastně celý zápas jsme díky němu měli šanci na výhru. Postupně jsme vyrovnali hru, ale udělali jsme hloupé chyby," připustil David Stach.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Kladno

"Viseli jsme na něm, ale postavou a zkušenostmi si Jágr toho hráče odstaví. A když už nahraje, tak přesně na hokejku a jeho spoluhráči mají prostor, často na sebe naváže i dva hráče. Proto je Kladno s ním na ledě mnohem delší dobu v útočném pásmu," všiml si Patrik Poulíček.

Dynamo rychle odpovědělo, když Zdráhalovu střelu od modré čáry tečoval mimo Godlův dosah Látal. Po nevinně vypadající akci pak ve 32. minutě Kusý přiťukl Poulíčkovi a ten z hranice kruhů trefil přesně horní roh branky.

Herní vzestup Kladna a trápení Pardubic rozebral nový díl Hokej fokus podcastu:

"U nás je hrozně znát, když dostaneme první gól. Máme pak psychický blok, někde vzadu v hlavě to tam je, že máme k výhře dál než soupeř. Hodně nám pomohl první gól a pak jsme se trochu vezli na vlně euforie," připomněl Poulíček.

Tentýž hráč mohl zvýšit náskok Pardubic v početní výhodě, jenže Godla byl tentokrát proti, a tak udeřilo Kladno. Štěpánek zlikvidoval šanci Zikmunda, ale v oslabení už nedosáhl na Jágrovu střelu k tyči.

Rytíři potřebovali k vyrovnání ještě jeden gól a na začátku třetí třetiny si vytvořili soustavný tlak, jenže pořádně nezakončili. Dynamo se před Godlu dostalo až v přesilovce a bylo o poznání nebezpečnější, ale Tybor znovu ztroskotal na Godlovi. A když už domácí v 55. minutě kladenského brankáře vyšachovali, tak proti Matýsově i Mikušově střele do odkryté branky zasáhli obětaví obránci.

Rytíři v závěru sevřeli soupeře do kleští, usadili se u Štěpánka a blízko vyrovnání byl Zikmund. Kýžený třetí gól však Kladno nevstřelilo ani při hře bez brankáře, Dynamo první domácí výhru v sezoně udrželo.

"Mockrát jsme se nechali vyloučit, což pak můžeš těžko udělat nějaký tlak. Já jsem spíš naštvanej z těch chyb, které jsme udělali. Je třeba trochu víc zodpovědnosti. Chyby se stanou, ale nemůžeme opakovat pořád stejné věci dokola," zdůraznil Jágr.

8. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Kusý (Poulíček, J. Zdráhal), 25. M. Látal (J. Zdráhal, Harju), 32. Poulíček (Kusý, J. Kloz) - 21. Stach (Jágr), 39. Jágr (Austin, Zikmund). Rozhodčí: Pešina, Obadal - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 9241.

Pardubice: Štěpánek - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - Hovorka, Harju, M. Látal - Poulíček, Kloz, Kusý - O. Matýs, Blümel, M. Machač. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Smetana, Zelingr - Jágr, Stach, Zikmund - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Valský, T. Kaut, O'Donnell - Hajný, Melka, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články