Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Kladno znovu nebodovalo, Plzni doma podlehlo 0:4

Kladno podlehlo doma Plzni 0:4 a potřetí za sebou vyšlo naprázdno. Západočeši naopak počtvrté v řadě bodovali a z toho potřetí vyhráli. Prvním čistým kontem v sezoně k tomu přispěl brankář Miroslav Svoboda, který si navíc připsal i asistenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Plzeň

"Byl to ubojovaný zápas. Výsledek vypadá jednoznačně, ale určitě to tak nebylo. Dodržovali jsme některé věci, které jsme si řekli před zápasem, a to bylo strašně důležité. To, že nám to tam poté napadalo, je jedině dobře. Musíme ale dál pracovat, byla tam znovu spousta chyb. Ovšem i lepších věcí. Každopádně zlaté tři body," řekl autor první branky Plzně Petr Kodýtek.

Ve 3. minutě nejdříve z pravého kruhu nepřekonal hostujícího gólmana Svobodu Filip a na druhé straně se po Budíkově akci dostal před brankou k puku Kodýtek a propasíroval puk za Bowa. Odpovědět mohli Zikmund a z dorážky Filip.

Potom zahrozil opět Zikmund a také Machač, který Kladnu vypomáhal na střídavý start z prvoligového Prostějova. Nebezpečně pálili Cibulskis a Dotchin. Kladno se ubránilo při Beranově vyloučení a v závěru úvodní části měl možnost po přečíslení čtyř na dva Zámorský.

V úvodu druhé části si Bow poradil s Adamcovým únikem. Kladno marně dobývalo Svobodovu branku, ale potvrzovalo trápení v koncovce. Plzeňského gólmana nepřekonal ani po objetí branky Indrák.

Plzeň odolala při vyloučení Bittena, který vrátil z trestné lavice a po Houdkově přihrávce z úniku nadvakrát překonal Bowa.

Ve 45. minutě neproměnil při trestu Suchého velkou šanci Zikmund. Po následném vyloučení Zámorského měli domácí na 52 sekund výhodu pěti proti třem, ale Plzeň se ubránila.

Svoboda zůstával neprůstřelný, ve 49. minutě dostal na druhé straně prostor k zakončení Blomstrand a pojistil náskok Indiánů.

Kladno sáhlo k dlouhé power play, ale svůj gólový půst přesto natáhlo na 163 minut a 32 sekund. Naopak 24 sekund před koncem se dostal po přihrávce Suchého sám před Bowa Adamec a Rytíři stejně jako v neděli v Mladé Boleslavi prohráli 0:4.

Rytíři Kladno - HC Plzeň 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Kodýtek (Budík), 36. Bitten (Houdek, M. Svoboda), 49. Blomstrand (Hrabík), 60. Adamec (Suchý, Mertl). Rozhodčí: Hribik, Horák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4073.

Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Melka, Klepiš, Brodecki - M. Beran, Zikmund, Filip - Machač, Indrák, O. Bláha. Trenér: O. Vejvoda ml.

Plzeň: M. Svoboda - Zámorský, Budík, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Baránek - Rekonen, Kodýtek, Schleiss - Hrabík, Suchý, Blomstrand - Adamec, Mertl, M. Lang - Malát, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články