Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kladno zabralo, trefili se sváteční střelec Indrák a Bow si připsal nulu

Zlaté body získali hokejisté Kladna. Olomouc přijela do Chomutova, kde je kladenský celek v této sezoně doma, podpořena čtyřmi výhrami z posledních šesti zápasů, ale narazila. Kladnu, které nastoupilo opět bez zraněného Jaromíra Jágra, dalo gól v úvodní třetině. To se po samostatné akci trefil pětadvacetiletý útočník Miroslav Indrák, pro něhož to byl teprve druhý zásah v extralize. V poslední třetině při power-play hostů potvrdil výhru trefou do prázdné branky Hlava. Dvě asistence si připsal Wood a první nulu v české extralize udržel kanadský brankář Bow.

"Myslím, že si Landon Bow tu nulu zasloužil, protože chytá parádně a my jsme ho vždycky nějakou chybou v tom nechali vykoupat. Je to jeho zásluha a jsem rád, že to konečně vyšlo, že jsme nedostali za celý zápas gól," řekl Hlava.

Devětačtyřicetiletý Jágr, kterého trápily problémy s přitahovačem, vynechal pátý z posledních sedmi zápasů. Majitel klubu nechyběl v civilu na střídačce. Do útoku Rytířů se zařadili bratři Martin a Ondřej Procházkovi, kteří přišli na střídavé starty z prvoligových Litoměřic, a do obrany posila z Prostějova Jakub Babka. Poprvé od 22. října nastoupil za Kladno forvard Ondřej Bláha, jenž působí v Ústí nad Labem.

Do první šance se dostal ve 3. minutě domácí Zikmund, na druhé straně musel Bow zasahovat při Burianově možnosti. Domácí byli aktivnější a v polovině úvodní třetiny se dostali do vedení. Indrák si mezi kruhy položil obránce Řezníčka a střelou na vyrážečku překonal Konráda. Vzápětí mohl zvýšit Pytlík, potom nebezpečně vypálil Melka. Na druhé straně si Bow poradil s Kuncovým průnikem i s pokusy Buriana či Rutara.

Na začátku druhé části dvakrát prověřil Konráda Plekanec, na druhé straně načal sérii nebezpečných situací Olesz. Kladenský gólman si poradil i se střelami Klimka či Švrčka. Olomouc sice byla aktivnější, ale největší šanci měl ve 37. minutě domácí Melka. Dostal se do úniku, Konrád však jeho střelu vyrazil. Bow držel čistý štít i po Tomečkově příležitosti.

"Kladenští hráli výborný bojovný hokej a my jsme si s tím nedokázali poradit. Měli jsme hromadu šanci. Kdybychom aspoň nějakou proměnili, tak by se hrálo jinak," řekl olomoucký útočník Michal Kunc.

Ve třetí třetině pokračovala převaha Hanáků, ale vyložené šance neměli a střelecké pokusy Bow kryl. Konráda prověřili Zikmund a Hlava. V 51. minutě měl po Káňově přihrávce šanci Krejčí, ale Bow ji rozklekem zmařil. V čase 53:13 musel domácí Wood za faul jako jediný hráč v utkání na trestnou lavici, ale Kladno se ubránilo. Vyrovnat se nepodařilo ani Nahodilovi či Oleszovi. Při power-play pojistil výhru 27 sekund před koncem do prázdné branky Hlava.

Kladno hrálo už bez útočníka Marka Račuka, který po Vánocích měl mít na tréninku konflikt s Matějem Beranem a Jakem Dotchinem. V sobotu odešel do Prostějova. "Vypadalo to jako ve Star Wars," vtipkoval Hlava na dotaz, jestli se bitka na tréninku odehrála.

"Já si myslím, že se to děje všude, že některé tréninky jsou vyhrocené a jsou tam emoce. V zámoří je to úplně normální, bohužel většinou z toho pak vzniknou takový kachny, že se člověk nestačí divit. To je, jako bych vám teď řekl, že jsem slyšel od jednoho pána, že Jaromír Jágr přišel za majitelem, že chce vyměnit. To je úplně to stejné," komentoval Hlava spekulace fanoušků, že šlo o vážný konflikt se zraněním.

"Prostě nějaké emoce samozřejmě jsou, ale co se stane v šatně a na zimáku, tak by tam mělo zůstat. Jestli někdo vypustil nějakou fámu ven, to už je věc druhá. Myslím si, že takové situace nás ještě naopak semknou, kdy je vidět, že to někoho štve a chce se s tím něco dělat. Stojíme jeden za druhým, ať se stalo cokoliv, tak jsme jeden tým a jedna rodina a jedeme dále," dodal Hlava.

"Ani bych moc nechtěl hodnotit hru, ale chtěl bych kluky pochválit za to, jak se po nepovedeném zápase se Zlínem semkli a jak dnešní zápas parádně ubojovali," řekl kladenský asistent kouče Jiří Burger. "Byla tam od nich neskutečná obětavost. Za to bych jim chtěl poděkovat. Jsme samozřejmě rádi, že jsme zápas zvládli za tři body a napravili Zlín. O tom zápase jsme měli daleko jiné představy, než to nakonec dopadlo. Nebylo to pak jednoduché, ale něco jsme si k tomu řekli a kluci to hodili za hlavu a parádně k tomu přistoupili."

Olomoucký asistent Jan Tomajko litoval špatného vstupu do zápasu. "Potom jsme se do toho těžko dostávali. Kladno bylo daleko bojovnější a zasloužilo si vyhrát. Mělo větší nasazení a to nás potom stálo i to, že jsme ve třetí třetině nevyrovnali. Měli jsme obrovský problém v tom, že jsme nehráli pospolu. Pak se to sice trošku zlepšilo, ale pokazili jsme začátek a potom se to s námi vezlo. Kladno nás nasazením a bojovností předčilo."

Rytíři Kladno - HC Olomouc 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. M. Indrák (Hlava, Wood), 60. Hlava (Wood). Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Gerát, Hynek. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Kladno: Bow - Veber, Kehar, Wood, Ticháček, Babka, J. Suchánek - Hlava, Plekanec, Kubík - Melka, M. Indrák, Pytlík - Kristo, Zikmund, O. Bláha - M. Procházka, M. Filip, O. Procházka. Trenér: D. Čermák.

Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, A. Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Klimek, J. Knotek, Kusko - Bambula, Navrátil, Olesz - Kunc, Nahodil, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články