Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kladno vylepšuje kádr. Z Liberce přijde odchovanec Valský, smlouvu si vybojoval Réway

Rytíři před startem extraligy posílili útok. Zatímco Martin Réway s týmem absolvoval letní přípravu a podpis smlouvy se očekával, Jakub Valský přichází z Liberce na hostování do konce ledna. Kladenský odchovanec, který se vrací do klubu po šesti letech, doplatil na přetlak útočníků v týmu Bílých Tygrů.

Jakub Valský
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Tým Jaromíra Jágra zároveň oficiálně potvrdil, že chce angažovat někdejšího reprezentačního brankáře Alexandra Saláka a obránce Michala Barinku, kteří s mužstvem již několik dní trénují.

"Jsme pochopitelně rádi, že jsme získali takovou posilu, jakou je Kuba Valský. Výhodou je, že Kladno velmi dobře zná a my zase jeho. Jde o silového hráče, který nám pomůže hlavně směrem dopředu. Věřím, že bude dávat góly a naváže na své předchozí dobré sezony v extralize," uvedl Jágr.

Třicetiletý Valský je hráčem Liberce a na Kladně bude hostovat do konce ledna. "Po setrvání Libora Hudáčka a návratu Michala Bulíře se Jakub Valský ocitl mimo prvních šest útočníků, kam svým stylem hokeje patří. V nabitém kádru jsme tak pro něj nenašli adekvátní místo, proto jsme jej uvolnili," řekl sportovní ředitel Bílých Tygrů Filip Pešán.

O šest let mladší Réway přišel do středočeského klubu na konci července na zkoušku a přesvědčil zástupce Kladna, aby s ním podepsali roční smlouvu. Talentovaný útočník v předešlých třech sezonách odehrál s ohledem na zdravotní problémy jen minimum zápasů, v letech 2014 a 2015 se mu dařilo ve Spartě, následně odešel do Švýcarska a chystal se prosadit v NHL. Jeho angažmá v Montrealu ale ukončily problémy se srdcem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články