Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kladno ve vyprodané O2 areně vyzve Kometu, Plzeň hostí Slavii

Praha - Na další vyprodaný zápas v pražské O2 areně se těší hokejová extraliga. V dnešním 15. kole se očekává invaze brněnských fanoušků, kteří do libeňské haly dorazili v minulosti obvykle v hojném počtu podpořit Kometu proti Slavii, tentokrát tam ale druhý celek tabulky narazí na třetí Kladno. Největší hvězda Rytířů Jaromír Jágr, který nebyl zdravotně fit, nakonec zřejmě nastoupí. Vedoucí Plzeň přivítá Slavii. Duel Kladna s brněnskou Kometou vysílá živě od 18:00 program ČT sport a náš web.

Trenér Komety Zdeněk Venera nepřikládá úternímu duelu větší význam než ostatním zápasům. "Kladno je pro nás stejným soupeřem jako další extraligové týmy. Zápas bude mít slavnostnější rámec hlavně z pohledu zaplněné O2 areny. Očekávám, že divácká kulisa dodá utkání výbornou kulisu. Hrát před takovým publikem je pro každého hráče velká výzva," dodal Venera.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Kladno - Kometa

Trenér Kladna Zdeněk Vojta:

Bez ohledu na to, zda Jágr nastoupí, ale věřím, že to bude krásný zápas jako minule v O2 areně proti Pardubicím.

"Čeká nás velice těžké utkání s kvalitním soupeřem, který má ve svých řadách výborné hráče z NHL. I bez nich Kladno v prvním duelu v Brně odvedlo dobrý výkon," připomněl Venera duel, ve kterém Kometa vyhrála 3:1. Do brněnské sestavy se v neděli vrátil po doléčení zranění útočník Divíšek, na marodce zůstává stále Vojtěch Němec.

Plzeň bodovala už desetkrát po sobě, přičemž vyhrála devět zápasů z deseti a v čele si díky tomu vybudovala již čtyřbodový náskok. "Pohodu cítíme a může být, ale nesmí nastat sebeuspokojení," prohlásil kouč Milan Razým. Očekává, že Slavia bude nebezpečná i bez Romana Červenky, který míří do pražského Lva. "Takový hráč tam určitě stopu zanechá a v žádném případě nelze Slavii podcenit, i když tam nebude," dodal Razým. Mimo hru je kvůli potížím s tříslem Kratěna, k tréninku se vrací Johnson, do hry naskočí zpět potrestaný Hollweg.

Slavia bodovala šestkrát po sobě, z toho čtyřikrát vyhrála, ale má za sebou sérii pěti domácích utkání a nyní to samé absolvuje venku. Po Plzni se představí v Litvínově, Brně, Karlových Varech a Pardubicích.

Zlín čeká už čtyři zápasy na tříbodové vítězství, třikrát během této série navíc prohrál a pokaždé doma. "Hlavně to mě mrzí, že jsme z této série nic nevytěžili. Vyhořeli jsme střelecky," posteskl si kouč Rostislav Vlach. "Věřím, že týmu psychicky pomůže nedělní výhra po nájezdech nad Slavií," dodal Vlach.

V posledních čtyřech zápasech vstřelil jeho tým v základní hrací době dohromady pouze tři branky. Proti Vítkovicím by Berani rádi fanoušky opět po delší době potěšili. "Jsme si vědomi, že máme co napravovat. Nasazení naší hře nechybí, v koncovce jsme však hodně křečovití," dodal Vlach.

Vítkovice pomalu prchají z chvostu tabulky, ale problémů mají stále dost. O víkendu jim vypadl ze sestavy obránce St. Louis Roman Polák, který bude se zraněným kotníkem mimo hru sedm až deset dnů. Dlouhodobě jsou na marodce Jan Káňa s Kudělkou, spekuluje se navíc o odchodu Tomáše Káni a Hrušky. Kouč Mojmír Trličík doufá, že tým povzbudí vydřená výhra 4:1 nad Českými Budějovicemi. "Konečně jsme po dlouhé době dali víc než tři góly. V produktivitě máme ale pořád velké rezervy," poznamenal Trličík.

Poslední Sparta plánuje snižovat ztrátu

Sparta má v utkání proti Liberci možnost snížit svoji ztrátu z poslední příčky, neboť přivítá předposlední Liberec. Na desátou pozici už má navíc předsezonní favorit manko 11 bodů. "Je to samozřejmě hodně nepříjemné a říkáme si každý zápas, že už je potřeba to nastartovat," připustil asistent trenéra Jan Votruba.

Pražané navíc prohrávají ve většině případů pouze o gól, jako naposledy v Karlových Varech. "V pěti jsme tam ale hráli dobře. Rádi bychom se věnovali zlepšení hry v oslabení, protože jsme tam v něm dostali tři góly. Liberec měl určitě také jiné ambice, poslední roky hrál vždy play-off, ta výluka NHL ovšem se soutěží strašně zamávala," podotkl Votruba. Na marodce jsou Jan Hanzlík, Pacovský a Milam.

Chomutov přivítá Pardubice, které chtějí nováčkovi vrátit domácí porážku na nájezdy. "Rádi bychom, ale od toho prvního vzájemného zápasu se Chomutov posílil o Dudu, Frolíka, Jurčinu. To jsou kvalitní borci a mužstvo dělá dobré výsledky. Musím přiznat, že je pro mě trochu překvapením první čtvrtiny extraligy," řekl pardubický kouč Pavel Hynek.

"My musíme utkání odmakat a odbojovat a nemůžeme mít takové výpadky jako v neděli ve druhé třetině s Třincem, kdy jsme si mysleli, že je budeme vyučovat profesorským hokejem. Musíme mít správnou agresivitu, nasazení a hlad po vítězství," nabádal Hynek. Chybí Cetkovský, na led by se však měli vrátit Ďaloga se Starým, ale definitivně se o jejich startu rozhodne až po úterním rozbruslení.

Třinec přivítá Karlovy Vary

Třinec se po čtyřzápasové šňůře venku vrací domů. Ve Werk Aréně přivítá Karlovy Vary, které dokázal porazit sedmkrát v řadě. "Vary ale přijedou povzbuzeny dvěma domácími výhrami nad silným Kladnem a Spartou. Nám poslední zápasy v Plzni a Pardubicích nevyšly podle představ, doma to chceme napravit," řekl trenér Josef Turek.

Západočeši si z posledních dvou utkání, která odehráli v domácím prostředí proti Kladnu a Spartě, připsali plný bodový zisk shodně díky trefám z 59. minuty. Díky tomu jsou v tabulce hned za první desítkou, a to jen kvůli horšímu skóre, než mají Litvínov a Vítkovice.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články