Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kladno v souboji trápících se týmů přetlačilo České Budějovice 2:1

Kladno ukončilo sérii šesti porážek, když porazili České Budějovice 2:1. Motor neuspěl podeváté za sebou a klesl na předposlední místo tabulky. Rytíři zápas rozhodli dvěma góly v přesilových hrách. Vítěznou branku dal Adam Brodecki, jenž se trefil v soutěži poprvé.

Oba týmy nasadily do zápasu hosty z prvoligové Jihlavy, za České Budějovice nastoupil čtyřicetiletý Čachotský, za domácí o 19 let mladší Brož.

Jihočeši měli hned v úvodu výhodu přesilových her, 53 sekund si dokonce zahráli v pěti proti třem, dva útočné fauly Rytířů ale nepotrestali. Brankář Bow musel čelit jen jedné střele.

Po vyrovnání počtu hráčů na ledě se v útoku osmělili domácí, gólman Hrachovina byl ale připravený. Kladenští byli v první části mírně střelecky aktivnější, gólově se ale neprosadili.

Hned na začátku druhé části se do šance dostal Dzierkals, následně trefil Šenkeřík tyč a dobrou pasáž Motoru zakončila příležitost osamoceného Bindulise.

Neproměněných možností Jihočeši vzápětí litovali. Při Strnadově vyloučení ještě Procházku vychytal Hrachovina, když ale ve 29. minutě dostali hosté trest za příliš mnoho hráčů na ledě, domácí se již prosadili.

Plekanec přesnou přihrávkou připravil čtvrtý gól v sezoně pro Procházku. Na začátku třetí třetiny ale hosté vyrovnali, když se po Hanzlově přihrávce zpoza branky prosadil Dzierkals.

Rytíři ale zvládli rychle odpovědět a využít nerozchytanost Strmeně, který nahradil ve 43. minutě zraněného Hrachovinu. Pech dostal dvouminutový trest za porušení postupu vhazování a Brodecki si přesnou střelou připsal první gól v sezoně i v extralize.

Ve 49. minutě hosté přišli i o kapitána a nejproduktivnějšího hráče Gulaše, jenž po nárazu do mantinelu odkulhal rovnou do kabiny

I přes ztrátu svého lídra mohly České Budějovice vyrovnat, Karabáčkovu střelu v přesilovce ale Bow zlikvidoval. Jihočeši se snažili vyrovnat v dlouhé power-play, druhý gól ale nedali.

Rytíři Kladno - Motor České Budějovice 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 30. M. Procházka (Plekanec, Dotchin), 44. Brodecki (Plekanec, Dotchin) - 42. Dzierkals (M. Hanzl). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Lučan, Hynek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 2816.

Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis - Zikmund, Plekanec, Bláha - Brodecki, Filip, Melka - Brož, Indrák, Machač - Beran, M. Procházka. Trenér: Vejvoda.

České Budějovice: Hrachovina (43. Strmeň) - Vráblík, Štencel, Bindulis, Šenkeřík, Kachyňa, L. Doudera, Marcel - Gulaš, Pech, Čachotský - Doležal, Koláček, Přikryl - Tomeček, Toman, Dzierkals - Karabáček, M. Hanzl, Strnad. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články