Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kladno v důležité bitvě o desítku porazilo České Budějovice

Kladno - Hokejisté Kladna porazili České Budějovice 3:1 a ukončili tak sérii čtyř po sobě jdoucích porážek. Výhrou v bitvě dvou celků, které se pohybují na příčkách zajišťujících předkolo play-off, navíc Středočeši zůstali v těsném kontaktu za šestým Litvínovem, na který ztrácí dva body. Stále tak mohou živit naději na přímý postup do čtvrtfinále vyřazovacích bojů.

Oba týmy začaly hodně opatrně a nervózně. Domácí kouč Vojta poslal do zápasu pouze tři pětky se snahou nasadit to nejlepší, co má k dispozici. Rytíři byli podstatně aktivnější při střelbě a z toho pramenily i příležitosti. Dvakrát mohl skórovat Miloslav Hořava, v obou případech ale nemířil v koncovce přesně. Kladenští se dostali do vedení v době, kdy dohráli přesilovku po vyloučení Kotalíka. Ten se již vracel z trestné lavice, ale právě v té době Piskáček přihrál před Kovářovu branku Paterovi a domácí jásali.


Ve druhé třetině byl právě Kotalík nejvíce vidět, ovšem v negativním slova smyslu. Při početní výhodě Jihočechů byl faulován, ale místo dvojnásobné přesilovky neudržel nervy na uzdě a vyfasoval dvojnásobný trest. Po návratu z boxu časoměřičů fauloval záhy znovu a za tento prohřešek již hosté pykali - Patera vystřelil a Jass ve svém druhém utkání za Kladno dal premiérový gól.

Lotyšský hráč se mohl stát ve 46. minutě hlavním hrdinou utkání, ve kterém byl hodně vidět, když při další přesilovce Kladna zůstal úplně osamocen před gólmanem Kovářem, tentokrát ovšem vyšel naprázdno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Budějovice

Jihočeši se přes nepříliš povedený výkon dostali deset minut před koncem základní hrací doby do kontaktu, když Květoň v přesilovce z velkého úhlu propálil Cháberu. Kdo očekával, že hosté nasadí k mohutnému finiši, musel být zklamán. Mountfield pokračoval v nevýrazném výkonu, k power play se dostal až 20 vteřin před závěrečnou sirénou, ale místo vyrovnání obdržel gól do prázdné branky z hole Piskáčka.

Rytíři Kladno - HC Mountfield České Budějovice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Patera (Piskáček, M. Hořava), 37. Jass (Patera, Kuchler), 60. Piskáček - 52. L. Květoň (Ptáček). Rozhodčí: Lacina, Husička - Charvát, Bejček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 2761.

Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Piskáček, Doudera, Černošek - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Valský, Kuchler, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Kopecký a Tatíček.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Dietz - Kotalík, Mertl, Šimánek - Dej, Langhammer, L. Květoň - Suja, Knotek, Marek - Rousek, Červený, Švihálek. Trenér: Draisaitl a Bělohlav.

Jiří Kopecký (Kladno): "Kromě úvodních pěti minut jsme podali výborný bojovný výkon a potvrdili tak, že když neděláme hrubé chyby v defenzivě, můžeme se rovnat s kýmkoliv. Věděli jsme, že Budějovice budou hrát kombinační hokej, což nám sedělo. Vyzdvihnout musím všechny hráče. Co se týká Lotyše Jasse, potvrdil, co jsme o něm věděli - kouč Vojta ho trénoval při svém angažmá v Lotyšsku. Hodně bruslí, umí vystřelit a svoji šanci proměnit. Doufám, že tak bude pokračovat i v dalších zápasech."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Až na samotný úvod jsme začali velice špatně a prakticky v průběhu celého zápasu jsme nepředvedli vůbec nic. Naši hráči byli na utkání pouze jako diváci. Kromě gólmana Kováře všichni ostatní absolutně zklamali."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články