Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Kladno v brance už s Godlou porazilo Mladou Boleslav, která podruhé nebodovala

Rytíři využili nalomené nálady Mladé Boleslavi. Bruslaři v týdnu doma ztratili de facto vyhraný duel s Litvínovem a nyní znovu padli, tentokrát v Kladně 1:3. Domácí v zápase 25. kola extraligy sice postrádali Jaromíra Jágra, zato se jim vrátil do branky Denis Godla. A ten výraznou měrou přispěl k ukončení třízápasového čekání na bodový zisk.

Tomáš Redlich z Kladna se raduje z gólu proti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Už se Spartou jsme tady odehráli skvělý zápas. A teď jsme potvrdili, že můžeme bodovat s kýmkoliv. Víme, že doma můžeme porazit každého. Moc koukatelné to nebylo, bylo to ubojované, ale my jsme hlavně moc rádi, že jsme to zvládli. Po třech prohrách jsme potřebovali za každou cenu bodovat," řekl domácí útočník David Stach.

První možnost po oboustranně opatrném úvodu přišla v páté minutě, kdy jeli dva na jednoho Zbořil s Vondrkou, který zakončil, ale domácí brankář Godla se proti jeho střele stihl přesunout. Brzy poté na druhé straně našel Ondřej Bláha povedenou zadovkou od hrazení Melku, jenž však zblízka minul.

V osmé minutě došlo během první přesilovky zápasu na souboj Vondrky s Godlou znovu, strážce kladenské branky však zachránil situaci skvělou robinsonádou, když hostující kapitán zakončoval do odkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Mladá Boleslav

V závěru úvodního dějství přišly i góly. Nejprve slavili domácí, když Keharovu ránu od modré čáry přizvedl pod horní tyčku clonící Machač. "Přiznám se, že jsem jen zavřel oči, hodil to do chumlu a 'Machy', který tam dojížděl, to suprově tečnul," popsal bek Martin Kehar.

V čase 19:43 si spravil náladu Vondrka, který zůstal nekrytý před brankovištěm a po Zbořilově přihrávce překonal zblízka Godlu. "Ujel mi tam hráč podél mantinelu. Chtěl jsem ho trefit, což se moc nepodařilo, jen jsem ho zbrzdil. Špatně jsme to dobruslili a vznikla tam díra, kterou soupeř využil," přiznal Kehar.

V 27. minutě vrátil Rytířům vedení Redlich, jenž se po Lakosově pokusu prosadil z dorážky. Po polovině zápasu se blýskl O'Donnell, když odvolal vyloučení na straně hostů. Ještě před druhou přestávkou nebyl daleko od vyrovnání Skalický, když mířil pod Godlovu vyrážečku, domácí gólman si ale poradil.

Třetí dějství provázela snaha domácích hráčů neudělat zbytečnou chybu a nenechat soupeře opět dotáhnout. Když už se Mladoboleslavští přece jen dostali k zakončení, vše jistil pozorný Godla. V končící 56. minutě při Ševcově pobytu na trestné lavici sice nejprve minul z otočky mezi kruhy O'Donnell, ale vzápětí definitivně rozhodl Stach.

"Věděl jsem, že je chvilka do konce, tak jsem hlavně nechtěl ztratit puk. Vystřelil jsem přes beka a upřímně říkám, že jsem nějaký takový gól hrozně potřeboval. Jsem za to strašně rád, čekal jsem na to," řekl Stach, který na sedmý gól sezony čekal sedm utkání.

"Myslím, že to bylo zasloužené vítězství domácích. Lépe bruslili, byli silnější v osobních soubojích a my jsme v zápase zaostávali," zhodnotil stručně hostující kouč Radim Rulík.

Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. P. Machač (Kehar, Redlich), 27. Redlich (A. Lakos, Machač), 57. Stach (Nash) - 20. Vondrka (A. Zbořil, Fillman). Rozhodčí: Hradil, Kika - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 3117.

Sestavy:

Kladno: Godla - Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Bílek, Stach, Zikmund - Hajný, T. Kaut, O'Donnell - Redlich, P. Machač, Strnad - O. Bláha, Melka, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas - Klepiš, Jeglič, D. Šťastný - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, R. Zohorna, Lunter - P. Kousal, Najman, Cienciala. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články