Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kladno stále živí naději na záchranu. Sérii jedenácti proher uťalo proti Spartě

Na kladenském stadionu si fanoušci i hráči Rytířů oddechli. Po jedenácti porážkách konečně zvítězili, a to v důležitý čas. Proti Spartě v předehrávce 49. kola hokejové extraligy Kladno vydolovalo tři body za výhru 4:2, vítěznou branku vstřelil Jaromír Jágr. Čtvrtí Pražané prohráli teprve podruhé z posledních šesti duelů a promarnili možnost posunu na druhé místo.

Lídr Kladna Jaromír Jágr se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Kladno bojuje o bytí a šlo si v podstatě od začátku za vítězstvím. My jsme celý zápas tahali za kratší konec a byli jsme horší. Kladno zaslouženě vyhrálo. Od nás jen brankář Machovský podal nadstandardní výkon, kterým nás držel v zápase," nehledal alibi trenér Sparty Josef Jandač.

Rytíři od začátku bojovali, aby se dostali ze dna tabulky. Machovského jako první vážněji ohrozil ve třetí minutě Jágr, na druhé straně pálil Kalina. Za domácí zahrozil Austin a Godla si poradil s Růžičkovou střelou po Lakosově zaváhání. Následně šel rakouský bek pykat, ale v oslabení se Kladno ubránilo a ještě zahrozilo střelami Kauta a Austina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Sparta

V 17. minutě se Kladno ujalo vedení. O'Donnell zpoza branky našel Redlicha, který zblízka překonal Machovského. Zvýšit náskok mohl hned vzápětí Nash, ale sparťanského gólmana nepřekonal. Náskok Rytíři udrželi jen 41 sekund. Lakos na útočné modré čáře ztratil puk, Pech jej po brejku předal Formanovi a ten našel před odkrytou brankou Buchteleho.

Situaci Kladna a dalších týmů bojujících o záchranu se věnoval Hokej fokus podcast:

V úvodu druhé části měl příležitost otočit stav Košťálek, ale Godla svůj tým podržel. Vrátit Kladnu vedení mohl Zikmund, ale z dorážky neuspěl. Ve 29. minutě se radovali Pražané. Buchtele nahodil puk z úhlu bekhendem a Godla si jej hokejkou srazil do branky. Sparta odolala při Sukeľově trestu, ale při Poizlově vyloučení v 37. minutě vyrovnal tečí Austinovy střely Zikmund.

Ve 42. minutě překonal Godlu Vitouch, ale sudí po konzultaci s videorozhodčím gól neuznali pro kopnutí bruslí. Po vyloučeních Košťálka a Formana Kladno nevyužilo 69 sekund trvající přesilovou hru pěti proti třem. V 52. minutě ale rozhodl Jágr, který objel branku a zasunul puk za Machovského.

"Jarda nás drží celou sezonu a pořád patří k nejlepším hráčům v extralize, co se týče držení a krytí puku a střely. Dokáže se tím prosadit a je pro náš tým strašně důležitý," uvedl trenér Kladna David Čermák. "Je to parádní hokejista. Bojuje, dře. Je vidět i po ztrátě puku, jak se snaží dotahovat situace dozadu. Když se budeme bavit o superlativech, tak tu budeme do rána," doplnil Čermáka i Jandač.

Rytíři pak odolali při šancích Sparty a 13 sekund před koncem dovršil výsledek do prázdné branky Lakos. "Opět jsme se dostali do vedení a jako už tradičně jsme ho rychle zase ztratili. Potom rozhodlo, že ve třetí třetině neplatil gól Sparty a několikrát jsme ještě měli štěstí, když tam byla prázdná brána, ale soupeři to netrefili," řekl Čermák.

Předehrávka 49. kola hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Redlich (O'Donnell, P. Machač), 37. Zikmund (Austin, Vampola), 52. Jágr (P. Machač, Redlich), 60. A. Lakos - 18. Buchtele (M. Forman, Pech), 29. Buchtele (M. Forman, Tomáš Dvořák). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 5042.

Sestavy:

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Barinka, Zelingr - Jágr, Stach, Zikmund - J. Strnad, Vampola, Melka - Redlich, P. Machač, O'Donnell - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Sparta: Machovský - Jurčina, Tomáš Dvořák, Poizl, Košťálek, Blain, Kalina - Řepík, Sukeľ, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - A. Kudrna, V. Růžička, Říčka - D. Vitouch, Smejkal, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články