Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kladno si poradilo doma s Karlovými Vary a po třech prohrách bere tři body

Hokejisté Kladna vyhráli doma proti Karlovým Varům 4:1 a dotáhli se průběžně na předposlední dva týmy tabulky, s nimiž mají shodně 28 bodů. Rytíři po třech prohrách za sebou zabrali a už po první třetině vedli po brankách Brodeckiho a Dotchina 2:0. Energie pak skóre stáhla na rozdíl jednoho gólu, v závěru zápasu však ještě inkasovala do prázdné branky, kdy se trefil Filip. Kladenští porazili Západočechy doma potřetí za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Karlovy Vary

"Od toho pátečního zápasu jsme změnili úplně všechno," připomněl mladý útočník vítězů Ondřej Bláha hrozivý páteční debakl 1:6 doma s Českými Budějovicemi. "V kabině jsme si všichni sedli a něco jsme si k tomu řekli. Myslím, že dnes tam bylo ohromné nasazení, důraz do brány a týmovost od všech kluků. Tohle byl stoprocentní výkon," pochvaloval si Bláha.

"Nám se to hodnotí těžce. Je třeba pogratulovat domácím k zaslouženému vítězství. My jsme vstoupili strašně špatně do první třetiny, Kladno nás dostalo pod velký tlak a ta první třetina vyzněla jednoznačně v jejich prospěch. Můžeme být rádi, že to dopadlo pouze 0:2," řekl na tiskové konferenci po utkání karlovarský kouč David Bruk.

Středočeši, v jejichž brankovišti dostal dnes před Bowem přednost Brízgala, šli už ve čtvrté minutě do vedení. Indrák v rohu kluziště vybojoval kotouč, našel před brankovištěm hlídkujícího Brodeckého a ten ho dokázal poslat za záda hostujícího gólmana Lukeše.

Už v šesté minutě mohlo být vyrovnáno. Filip poslal na útočné modré čáře až příliš pomalou nahrávku napřaženému Cibulskisovi, do sóla se vzápětí dostal Chalupa, ale Brízgala své spoluhráče podržel výborným zákrokem a dojíždějící Ondráček nedokázal puk z brankoviště dorazit.

V 11. minutě zahrozil ve vlastním oslabení při Grígerově trestu Kohout, Brízgala byl však znovu bezchybný. Na začátku 18. minuty se při hře čtyři na čtyři dostali Rytíři do přečíslení dvou na jednoho, Brodecki nabil Dotchinovi a produktivní zadák domácích zakončením bez přípravy zvýšil na 2:0.

Hned v úvodu druhé třetiny hráli Karlovarští 40 sekund pět na tři, Koblasa byl bombou z kruhu blízko snížení, ale Brízgala vytěsnil puk ramenem. Pak odehrálo Kladno nepříliš povedenou klasickou přesilovku za špatné střídání hostů. V končící 28. minutě však Kladenští při tlaku hostů zapomněli na Kružíka a Západočeši snížili. Ještě před přestávkou mohl vyrovnat Beránek, Brízgalu však zblízka nepřekonal.

Na začátku třetího dějství nevyužil dobrou šanci na obnovení dvoubrankového náskoku Zikmund, ale jen o minutu později domácí přece jen slavili gól na 3:1. Po Dotchinově nahození od modré čáry vyplaval volný kotouč před Bláhu a ten ho snadno uklidil do prázdné branky.

Komplikací pro domácí byl nedlouho poté faul Zikmunda, jenž musel kvůli zásahu vysokou holí strávit na trestné lavici hned čtyři minuty. Na konci 50. minuty mohl přidat pojistku Filip, z kruhu však těsně minul. Hostům svitla naděje ještě v 55. minutě po Melkově přestupku proti pravidlům, ale na kontaktní gól nedosáhli. Tři a půl minuty před koncem to zkusili s hrou bez gólmana a potrestal je Filip.

Kladno - Karlovy Vary 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Brodecki (Indrák, Klepiš), 18. Dotchin (Brodecki), 43. O. Bláha (Dotchin), 60. Filip - 28. Kružík (T. Rachůnek, Gríger). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 2048.

Kladno: Brízgala - Dotchin, Kehar, Slováček, Ticháček, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Indrák, Klepiš, Brodecki - Pytlík, Zikmund, Melka - Michnáč, Filip, O. Bláha - M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.

Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, Huttula, Stříteský, Dlapa, Bartejs, Pulpán, Havlín - Kružík, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - O. Beránek, Jiskra, Redlich - M. Chalupa, Sapoušek, Vondráček. Trenér: Bruk.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články