Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kladno se pokusí mizérii utnout se Zlínem, Jandače čeká premiéra na lavičce Sparty

Zajímavá premiéra i boj o záchranu. To nabídne 44. kolo hokejové extraligy, která se v základní části blíží do finiše. Kladno s majitelem a ikonou na ledě Jaromírem Jágrem hostí Zlín, kterému naposledy podlehlo 0:6. Kromě boje o vyhnutí se záchranářským starostem Rytíři usilují i o přerušení série šesti proher. Na lavičce Sparty v soutěžním utkání bude stát v sezoně poprvé kouč Josef Jandač v prestižním duelu doma proti Hradci Králové. Utkání Kladno - Zlín sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport či webu ctsport.cz.

Kladenský bek Brady Austin ujíždí Valentinu Claireuxovi ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

V Praze bude k vidění přehlídka velkých trenérských osobností: Hořava si přizval na pomoc Jandače a bývalý reprezentační kouč po delším zvažování kývl. Zatímco Hořava už stihl od svého nástupu dovést Pražany k dvěma výhrám, Jandač prožije návrat na střídačku, kterou opustil po sezoně 2015/16. Na druhé straně bude navíc stát další trenér, jenž vedl národní mužstvo - Vladimír Růžička.

"Všechno se seběhlo hrozně rychle. Původně jsem plánoval, že tuto sezonu už trénovat nebudu. Potřeboval jsem čas na rozmyšlenou, utřídit si myšlenky a uvědomit si, že spolupráce bude mít význam pro obě strany. Blíží se konec sezony, fáze, na kterou se všichni těší. Uvědomil jsem si, že tuto nabídku bych neměl odmítnout. Chci se se Spartou porvat o úspěch v play-off," prohlásil Jandač.

Hradec Králové musel vstřebat zklamání z finálové porážky v Lize mistrů, před týdnem podlehl před vlastním publikem Frölundě. Nyní potřebují Východočeši zabrat v domácí soutěži, kde jsou až osmí. "Na Spartě to bude těžký zápas, ale pokusíme se tam urvat body a vyhrát. Musíme hrát svou hru a nekoukat na to, zda domácí vyměnili trenéry. Sparta má výborné přesilovky, na které má šikovné hráče, takže je potřeba mít co nejméně oslabení," zdůraznil útočník Jakub Orsava.

Kladno ztrácí na desátou Olomouc už deset bodů. V porovnání s Hanáky má alespoň zápas k dobru. Stejně velké je i manko na zlínské Berany. Na poslední Pardubice mají Středočeši naopak šest bodů k dobru. "Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, bude to strašně těžký zápas. My ale potřebujeme bodovat a uděláme pro to všechno. Uvidíme, jestli jsme se připravili dobře," uvedl kladenský kouč David Čermák. Obejít už se musí bez útočníka Réwaye, s nímž se kub dohodl na ukončení spolupráce.

Zlínští mají po reprezentační pauze k dispozici celý kádr, zažehnány jsou i virózy, které se pokoušely o řadu hráčů. "Čeká nás velmi silný soupeř, jenž má ve svém středu legendu Jágra. Je to samozřejmě rozdíl, když hraje, či ne," prohlásil zlínský kouč Robert Svoboda. "Rádi bychom navázali na naše předchozí vítězství 6:0 nad tímto soupeřem. Cílem je výhra a důležité body v boji o pozice v předkole play-off," dodal Svoboda.

Šestá Kometa bude z devíti kol do konce základní části hrát šestkrát doma a hodlá toho využít. "Chceme minimálně udržet první šestku, a pokud možno vystoupat ještě výš," uvedl asistent trenéra Radek Bělohlav.

Ve středu Brno vstoupí do finiše základní části proti Vítkovicím. "Každý tým o něco hraje a půjde do duelu s maximálním nasazením," připomněl Bělohlav, že ostravský tým usiluje o záchranu. Brnu bude stále chybět Holík, s týmem ale už trénuje poslední lednová posila Červený.

Ostravané začnou poslední fázi boje o záchranu na ledě, kde se jim poslední dobou nevede. V Brně pětkrát v řadě nebodovali. "Síla Komety v domácím prostředí je zřejmá. Víme, o co hrajeme my, což nás nutí, byť s pokorou, chtít v Brně odehrát zápas na hranici vlastních možností a hlavně vybojovat body. Vybojovat, to je to správné slovo před zápasem v Brně, bez příkladné bojovnosti a maximálního nasazení to nepůjde," řekl vítkovický asistent trenéra Rostislav Klesla. Hostům scházejí nově zraněný Indrák i dlouhodobí marodi Němec a Kurovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Vítkovice

Přímý souboj o pozici v první čtyřce svedou Třinec s Mladou Boleslaví. Oceláři se mohou výhrou v základní době posunout za určitých okolností dokonce až na druhé místo. Středočeši ale za poslední rok na Oceláře umějí a z posledních pěti měření sil byli třikrát úspěšnější. "Boleslav má kvalitní tým. Naše poslední vítězství proti ní bylo hodně ubojované a dokázala nám to velmi znepříjemnit, je to nebezpečný tým," řekl trenér Václav Varaďa.

Mladoboleslavští bodovali před pauzou čtyřikrát v řadě, z toho tři zápasy vyhráli a na obhájce titulu ztrácejí jediný bod. Naposledy si navíc Bruslařský klub připsal skalp vedoucího Liberce (4:1). "Bylo tam ale hodně vyloučení. Když jsme se dostali do vedení, tak tam na nás začali něco zkoušet. Bohužel jsme se trochu nechali vyprovokovat, to se nám v příštích zápasech nesmí stávat," zdůraznil útočník Lukáš Kašpar.

První Liberec se v severočeském souboji utká s Litvínovem, jemuž dosud v sezoně nepřenechal ani bod. Zatímco Bílí Tygři mají v čele šestibodový náskok na Spartu a vedle toho i tři zápasy k dobru, Vervu dělí pouze jediný bod od posledních Pardubic. Dynamo ale odehrálo o dvě utkání víc.

"O kapku lepší hokej"

Až do soboty se koná charitativní projekt "O kapku lepší hokej", jehož cílem je podpora léčby leukémie a který je spojen s Nadačním fondem Kapka naděje. Zapojily se do něj všechny extraligové kluby. K vidění bude při zápasech řada oranžových doplňků, neboť právě oranžová je barvou tohoto projektu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články