Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kladno se opět představí v Praze, vyzve Pardubice

Praha - Hokejisté Kladna se v dohrávce 5. kola extraligy představí opět v pražské O2 areně, kde vyzvou Pardubice. Oba týmy mají poprvé nasadit do hry další posily z NHL - kladenskou obranu vyztuží Tomáš Kaberle, útok Východočechů povede na zteč vyhlášený technik Aleš Hemský. Zajímavý souboj se odehraje i v Plzni, kam s Libercem dorazí kouč Marian Jelínek, který se vrátí do míst, kde do jara působil. Záznam utkání Kladno - Pardubice nabídne od 20:30 ČT4. Komentovat bude Robert Záruba s Pavlem Richterem.

Kladno půjde do duelu proti Pardubicím s touhou v libeňské hale zabodovat, proti Slavii se mu to nepodařilo. "Bude to znovu oslava hokeje. Na jedné straně Hemský s Brendlem, na druhé straně našich pět kluků z NHL. Očekávám další nádherný zápas. Jsme na něj hodně natěšení a nažhavení," řekl trenér Zdeněk Vojta.

Uvědomuje si ale, že na domácím ledě v Kladně by šance na tříbodový zisk byly vyšší než na neutrální půdě. "Ale věřím, že si s tím poradíme," uvedl Vojta, jenž najisto počítá s Kaberlem. Jen zatím neupřesnil, zda skutečně vytvoří hvězdnou obrannou dvojici se Židlickým. "Mám pro Tomáše připravené dvě varianty s ohledem na aklimatizaci, jak se bude sám cítit," nastínil.

Na ledě by se mělo objevit až sedm hráčů z NHL. "Já to ale vidím jako utkání pátého kola a tohle všechno okolo je jaksi navíc. Kladnu jsme vyšli vstříc tím, aby se hrálo v O2 areně. Měla by být velká divácká návštěva a to by nás mělo vyburcovat k lepšímu výkonu než v neděli," prohlásil trenér Pardubic Pavel Hynek. I on má pro Hemského dvě alternativy zařazení do sestavy, přičemž tou nejpravděpodobnější je, že bude hrát s Brendlem.

Syn pardubického manažera tuší, že pro něho nebude snadné naskočit mezi rozehrané hráče. "Chci mužstvu pomoci, ale určitě to nebude jednoduché. Hrát se bude navíc na velkém kluzišti a já teď tři týdny trénoval na malém, ale to neříkám jako výmluvu," řekl Hemský, jenž se navíc vrátil ze zámoří nachlazený a bral antibiotika.

Na zápas se hodně těší. "Už proto, že jsem kluky z NHL dlouho neviděl a je vždycky pěkné si proti nim zahrát. Zvlášť tady před českým publikem. Určitě si to budu užívat," uvedl Hemský s vírou, že se jeho mladým spoluhráčům nerozklepou kolena ze jmen v dresu soupeře. "Musím jim říct, že hráči z NHL jsou také jen lidi a dělají chyby jako ostatní."

Hokejisté Liberce jedou do Plzně

Plzeň po porážce v západočeském derby na ledě Karlových Varů přivítá poslední Liberec. "Ten souboj je určitě do jisté míry pikantní v tom, že přijede Marian (Jelínek), ale je nám to líto, my potřebujeme vyhrát," vzkázal s úsměvem pod Ještěd kouč Milan Razým. "V opačném případě by to byla třetí porážka za sebou a my žádnou černou šňůru nechceme dopustit."

Tuší ale, že soupeř přijede s podobným cílem. "Liberec bude chtít určitě dokázat, že na poslední místo nepatří, a rychle se z něj odpoutat. Oni své posily ze zámoří Šmída s Pavelcem už mají v sestavě, pomáhá jim i Netík, my na hráče teprve čekáme," připomněl Razým avizované příchody gólmana Raska a beka Rozsívala. Další nová akvizice obránce Ševc by se měl již objevit v sestavě. Mimo hru je ale ještě útočník Johnson, kvůli disciplinárnímu trestu vynechá zápas i Hollweg.

Liberec by rád co nejrychleji opustil poslední příčku. "Skutečně nejsme zrovna v nejlepší pozici, ale se svou pozicí není po dvou porážkách patrně spokojená ani Plzeň. Naše výkony jdou nahoru a věřím, že se to promítne i do výsledků," řekl Jelínek. Od Plzně očekává ofenzivní hokej, jemuž bude mezi tyčemi opět čelit Pavelec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články