Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kladno přivedlo brankáře Januse. Náhradu za Bowa v případě jeho nominace na olympiádu

Berou extraligou prověřeného gólmana. Novou posilou hokejistů Kladna se stal zkušený slovenský brankář Jaroslav Janus. Rytíři zareagovali i na hrozbu, že přijdou na nějakou dobu o dosavadní týmovou jedničku a klíčovou oporu Landona Bowa. Ten by mohl být v dosud nezveřejněné nominaci Kanady na olympiádu v Pekingu.

Jaroslav Janus
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Landon zatím odchytal všechny zápasy a teď jdou hodně rychle za sebou, tak je dobré mít ještě někoho zkušeného pro všechny případy. Dalšího brankáře jsme navíc sháněli už od začátku sezony a teď se naskytla tato možnost vzít Jaroslava Januse, který chytal dříve i v extralize. Díky tomu už nebude braný jako cizinec," uvedl trenér a sportovní manažer klubu David Čermák.

Účastník tří světových šampionátů Janus chytal v této sezoně za finskou SaiPu. V klubu měl však smlouvu pouze do konce ledna, když měl dočasně nahradit zraněnou jedničku týmu Niclase Westerholma. Janus zasáhl do šesti zápasů, inkasoval v průměru 3,12 branky na utkání a měl úspěšnost zákroků 88,8 procenta.

V extralize strávil v minulosti více než pět sezon, naposledy oblékal v ročníku 2019/20 dres Litvínova. Hájil také barvy Sparty a Liberce. Připravený bude už na dnešní utkání s Českými Budějovicemi, které Rytíři odehrají od 18 hodin ve svém azylu v Chomutově.

Koronavirové problémy v extralize rozebral podcast Hokej bez červené s Robertem Zárubou:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články