Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kladno pokračuje ve výborném startu. Zdolalo doma i Hradec

Už je to atak top čtyřky ze strany Rytířů. V nové extraligové sezoně ještě kladenští hokejisté neodešli z utkání bez bodového zisku a nyní ve 4. kole navíc přidali vítězství 2:1 nad Hradcem Králové. Dvakrát se za domácí prosadil Matěj Beran a výrazně přispěl ke třem bodům. Mountfield neuspěl po dvou výhrách za sebou a poprvé v ročníku vyšel naprázdno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno – Hradec Králové

"Úžasný pocit. Jsme moc rádi, že hrajeme doma před našimi skvělými fanoušky. Užili jsme si to. A když to bylo takhle vypjaté, o to víc vítězství chutná. Jsme rádi, že jsme to udrželi. Ještě jsme v sezoně neprohrávali… Musíme hrát pořád stejně," řekl Beran.

Hosté nastoupili bez obránce Filipa Pavlíka a útočníka Kellyho Klímy. Do branky Kladna se vrátila jednička Landon Bow místo Adama Brízgaly, který v pátek vychytal v Brně výhru nad Kometou 3:1.

Jako první zahrozil domácí kapitán Plekanec v přesilové hře, ale Kiviaha neprostřelil. Na druhé straně si poradil ve ztrácené početní výhodě s pokusem Lva z levé strany Bow. Kanadský brankář Rytířů vyřešil v plném počtu hráčů na ledě i zakončení Kevina Klímy v přečíslení a domácí se ubránili i při Slováčkově trestu. Ve 13. minutě u pravé tyče neprotlačil puk za Kiviaha Brodecki.

Po vyloučeních Kevina Klímy a Janka měli Rytíři dlouhou početní výhodu včetně pěti sekund v pěti proti třem. Nejdříve po Klepišově přihrávce minul Filip, ale nakonec se Kladno dočkalo gólu. Dotchinovu střelu od modré čáry tečoval před brankou Beran.

V úvodu druhé části tým Mountfieldu domácí zatlačil a ve 23. minutě Bow pravým betonem vykopl pokus Lalancetteho, který pak ještě z dorážky bekhendem minul. Kladenský gólman kryl i Okuliarovu střelu. Kladenskou přesilovku při Gasparově trestu zkrátil faulem Kubík.

Bow odolal v krátkém oslabení a poradil si i s šancemi Zachara a Okuliara. V čase 30:47 Rytíři zvýšili náskok. Filip našel zpoza branky u levé tyče číhajícího Berana, který dal svůj pátý gól v sezoně. Ještě ve druhé třetině vysunul Klepiš do šance Ticháčka, ale Kiviaho zasáhl.

"Nehráli jsme dobře. Dělali jsme si, co jsme chtěli. Neměli jsme šance. Byl to prostě špatný zápas. Jsem rád, že jsem si zahrál doma. Ten zápas byl ale hrozný. Určitě neodjíždím s nějakým dobrým pocitem," řekl kapitán Hradce Radek Smoleňák, bývalý hráč Kladna.

Na startu třetí části šel pykat hostující Cingeľ a finský gólman Mountfieldu betonem zasáhl při Indrákově pokusu. Ve 45. minutě neuspěl sám před Bowem Lev. Kladenský gólman držel čistý štít do času 47:26, kdy se při Michnáčově trestu prosadil z dorážky Cingeľ. Rytíři vůbec poprvé v sezoně inkasovali v oslabení.

V 50. minutě přišli hosté o obránce Gaspara, který si poranil při souboji u mantinelu nohu a opustil led na nosítkách. Vrátit Kladnu dvoubrankový náskok mohl po šikovném průniku Zikmund. V 57. minutě trefil Melka v přečíslení tyčku. Těsný náskok domácí udrželi při power-play hostí a po siréně ještě diváci viděli sérii potyček. Trest na pět minut dostali za domácí Dotchin a Sotnieks a za hosty Rymsha a Lev.

Nejdříve vše začalo postrkováním kapitánů Plekance se Smoleňákem, potom Dotchin srazil k zemi Ščerbaka a pustil se ještě do Lva a se Ščerbakem se popral Sotnieks.

"Je to vyšponované. Pleky tam zase něco vyprovokoval, náš hráč dostal do rozkroku. Prostě to vzbudilo emoce. Samozřejmě žádný hráč nechce prohrát a je vidět na obou týmech – i když je začátek sezony – že nechtějí prohrát. A to u hráčů chcete vidět. Prostě je to štve, proto tam ty emoce vzplály," uvedl asistent trenéra Hradce Petr Svoboda.

"Myslím si, že to k tomu patří. Bylo to o gól, hrálo se tam bez brankáře... Kluci se tam nějakým způsobem pošťouchali a tím to skončilo," doplnil kladenský trenér Jiří Burger.

"Od začátku to bylo takové divoké s novými pravidly. Člověk neví, co je faul a co není. Pak jsou tady hráči, kteří si mohou dovolit všechno, jestli víte, o kom mluvím… Říkám, ten metr má každý jiný. Nedivím se, že se něco takového stalo," doplnil Smoleňák.

Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. M. Beran (Dotchin), 31. M. Beran (Filip) - 48. Cingeľ (Ščerbak, Lev). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Klouček, Hnát. Vyloučení: 7:9, navíc Dotchin, Sotnieks - Lev, Rymsha všichni 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 4003.

Sestavy:

Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, Brodecki - M. Procházka, Klepiš, Michnáč - Filip, Zikmund, M. Beran - O. Bláha, Indrák, Melka. Trenér: O. Vejvoda.

Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Kalina, McCormack, Jank, Gaspar, Nedomlel, Rymsha - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Lev, Cingeľ, Pajer - Ščerbak, Lalancette, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Štohanzl. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články