Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kladno pokračuje ve vítězné sérii, Jágr dal v Budějovicích dva góly

České Budějovice - Hokejisté Kladna vyhráli v 7. kole na ledě Českých Budějovic 6:2 a popáté za sebou získali tři body. Na výhře Rytířů ve vyprodané Budvar aréně se dvěma góly podílel Jaromír Jágr, střelecky se prosadily i další kladenské posily z NHL Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý.

Plekanec s Jágrem se podíleli na demolici Jihočechů
zdroj: ČTK autor: David Veis

První příležitost měl již po deseti sekundách hry domácí Dej, brankář Chábara byl ale připraven. Stejně jako jeho protějšek Sáblík, kterého hned na úvod prověřil Jágr. Hosté využili hned svoji první přesilovku při trestu Kotalíka, když Jágrova formace vyšachovala bránící čtveřici a Tlustý v prostoru mezi kruhy poslal puk za brankovou čáru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Č. Budějovice - Kladno

Poté hráli přesilovku dvakrát Jihočeši, kteří sice zkoušeli pozornost Chábery, ale vyrovnat nedokázali. V domácím týmu se aktivně zapojovali do ofenzivní činnosti také obránci, z bezprostřední blízkosti kladenské klece se však neprosadil Kolarz ani Martínek. Prostřední dějství zahájili hosté ve čtyřech. Dostali dvouminutový trest za pozdní příchod ze šatny, ale ubránili se s přehledem. Následně svým uměním pobavil diváky Jágr, jenž se opakovaně probíjel před Sáblíka a třetí pokus v rychlém sledu přetavil ve druhý gól Kladna.

Profesorsky hrající hosté krátce před polovinou utkání rozložili budějovickou obranu a Mocek střelou z levého kruhu navýšil jejich náskok. Jihočeši snížili zásluhou Vydareného, jehož střela od modré propadla za Cháberu. Hráči Mountfieldu následně na několik minut ožili, ale čtvrtým zásahem je zmrazil Plekanec. Po následné trefě Valského vystřídal Sáblíka v brance Kantor.

Do závěrečné třetiny vstoupili velmi aktivně domácí, ale Chábera jejich pokusům odolával. V 50. minutě Frühauf nedovoleně zastavil samostatnou akci Jágra a kladenský lídr následně bezpečně proměnil nařízené trestné střílení. Poté jeli Soudek a Jank v přečíslení dva na jednoho, zblízka nebezpečně pálil Martínek, snížit se ale Jihočechům podařilo až v poslední minutě v přesilové hře.

HC Mountfield České Budějovice - Rytíři Kladno 2:6 (0:1, 1:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 31. Vydarený (Suja), 60. Šimánek (Jank, Ptáček) - 6. Tlustý (Plekanec, T. Kaberle), 24. Jágr, 28. Mocek (Kuchejda), 36. Plekanec (Židlický), 38. Valský (Melka), 50. Jágr z trest. střílení. Rozhodčí: Blecha, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

České Budějovice: Sáblík (38. Kantor) - Ptáček, Jank, Vydarený, Martínek, Frühauf, Vráblík, Kolarz - Dej, Kotalík, Šimánek - Mertl (41. Švihálek), Kašpařík, Podlešák - Soudek, Knotek, Rousek - Marek, Červený, Suja. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, T. Kaberle, Mocek, Macholda, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Eberle, Dragoun - Valský, Melka, Kuchler. Trenéři: Vojta a Tatíček.

Petr Draisaitl (Č. Budějovice): "Z nějakého důvodu, který musíme najít, jsme nebyli schopní dlouho se dostat do hry. Prohrát můžeme, ale ne takovým způsobem jako dnes. Na ledě byli hráči, kteří vyloženě nechtěli vidět puk. Něco takového jsem tady ještě nezažil. Měli jsme večery, v nichž jsme ukázali, že to funguje, ale dnes 60 minut nic. Když hráči nepředvádějí, co umí, je to mezi ušima."

Jiří Kopecký (Kladno): "Pro Budějovice je výsledek trochu krutý, jejich hra nebyla tak špatná. Rozhodla asi první třetina, kdy jsme byli pod tlakem, ale přesto jsme vedli 1:0. Paradoxně nás nastartovalo oslabení v úvodu druhé části, kdy jsme přišli pozdě na led, protože hodiny v šatně špatně ukazovaly. Trest nás naštval a mužstvo se zvedlo. Musíme ocenit publikum, které tleskalo Jágrovi po vstřelení gólu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy