Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Kladno oznámilo comeback staronového trenéra, na střídačku Rytířů se vrací Čermák

Novým koučem hokejistů Kladna se stal David Čermák. K týmu Rytířů se vrací po dvou letech, v rolích jeho asistentů budou figurovat Václav Skuhravý a Petr Svoboda.

Trenér David Čermák udílí pokyny na střídačce Kladna
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Třiapadesátiletý Čermák se stal nástupcem Otakara Vejvody, který u mužstva skončil po dvou letech a druhé úspěšné baráži o extraligu. Nově bude asistentem Pavla Grosse ve Spartě.

Čermák působil v extralize naposledy v ročníku 2022/23, během něhož vedl České Budějovice. V uplynulé sezoně byl hlavním koučem reprezentační osmnáctky, u níž bude nadále působit.

Šestá sezona v mateřském klubu

Kladenský rodák Čermák ve středočeském celku vyrostl nejen hokejově, ale také jako trenér, když se zprvu věnoval mládeži. Na střídačce A-týmu ho včetně působení v roli asistenta čeká šestá sezona. Před odchodem na jih Čech zastával i pozici sportovního manažera. "Jsem rád, že jsem zpátky na Kladně. Doufám, že sezonu zvládneme lépe než ty předchozí a zabojujeme o play-off," přál si Čermák.

Pětačtyřicetiletý Skuhravý, na jehož kontě je přes tisíc extraligových startů, má ke klubu rovněž blízký vztah. "Na Kladno se hodně těším. Vyrůstal jsem tady, takže i to celému přesunu přispělo," doplnil bývalý útočník, jenž v minulé sezoně působil ještě jako aktivní hráč ve třetiligovém Chebu. Zkušenosti s pozicí asistenta kouče má z Karlových Varů.

Čtyřiačtyřicetiletý Svoboda se během kariéry stal juniorským mistrem světa, zahrál si i v NHL, ale již od roku 2006 sbírá trenérské zkušenosti. Stejně jako Čermák působil u mládežnických reprezentačních výběrů, v extralize koučoval naposledy v sezoně 2022/23, kdy zastával roli asistenta hlavního trenéra v Hradci Králové.

"Mám radost, že jsem zpátky v extralize, a věřím, že zde uděláme dobrý výsledek. Rád přijímám nové výzvy a doufám, že naše spolupráce bude šlapat ke vší spokojenosti," prohlásil Svoboda.

První tréninky na ledě čekají kladenské hokejisty ve druhé polovině července, od srpna budou mít na programu i přípravné zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články