Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Kladno otočilo duel v Litvínově a radovalo se po třech zápasech

Litvínov vedl nad Kladnem ve 31. kole extraligy 1:0 i 2:1, ale nakonec si z domácího ledu neodnesl ani bod. Rytíři dvakrát srovnali a ve třetí třetině překlopil skóre na stranu Středočechů Tomáš Plekanec. Kladno po výhře 3:2 uťalo sérii tří porážek, naopak Severočeši padli po čtyřech výhrách.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Kladno

"Dneska vyhrálo mužstvo, které dalo černé, poctivé, špinavé góly. Všechny tři z brankoviště. My jsme takové góly nedali. Zkrátka vyhrálo mužstvo, které asi do toho utkání víc dalo. Dnešní zápas nám dal jasnou zpětnou vazbu, kam se extraliga bude uchylovat dál. Bude to opravdu bitva o každý vstřelený a inkasovaný gól do konce sezony," řekl kouč Litvínova Karel Mlejnek.

Oba týmy si při aktivní hře v úvodu šance nevytvořily, až ve 4. minutě se ocitl před Brízgalou domácí Zdráhal, ale neuspěl stejně jako vzápětí po Gutově přihrávce exkladenský Hlava. V polovině úvodní části při Indrákově vyloučení nejdříve pálili Estephan a Zdráhal, největší šanci měl však v oslabení Filip. V úniku Zajíčka neprostřelil.

V 13. minutě otevřeli skóre domácí. Jurčík od levého mantinelu uvolnil rozjetého Chalupu, který bekhendovou střelou zamířil k levé tyči. Oslavil tak gólem návrat do litvínovského dresu po dvou měsících po hostování v Karlových Varech a v extralize se prosadil poprvé v sezoně. Za 86 sekund bylo vyrovnáno, když si Indrákovu střelu z levého kruhu srazil do vlastní branky Jaks.

V úvodu druhé části kryl Brízgala Hlavovu střelu po Zdráhalově přihrávce při brejku Vervy. Ve 24. minutě už Severočechům vrátil vedení Abdul, který po rychlém protiútoku po Zygmuntově přihrávce nadvakrát překonal kladenského gólmana. Odpovědět mohl osamocený Zikmund, ale Zajíček zasáhl vyrážečkou.

Rytíři se ubránili při Beranově vyloučení. Potom ohrozil Brízgalu po kladenské ztrátě Abdul. Ve 30. minutě po Jaksově střele od modré čáry zůstal puk ležet za kladenským gólmanem, který jej pak stihl přikrýt. Kladno se neprosadilo při Havelkově pobytu na trestné lavici.

Litvínov nevyužil přesilovku při Zikmundově trestu a v oslabení znovu zahrozil Filip. Kladno se dočkalo vyrovnání v 37. minutě, kdy po Indrákově střele dorazil puk z brankoviště Procházka.

V úvodu třetí třetiny si Brízgala poradil s Estephanovou střelou, Zajíčka zase nepřekonal po průniku Pytlík. V 45. minutě zlikvidoval kladenský gólman levým betonem Hlavovu šanci. V čase 50:38 otočil stav Plekanec, který na pravém kruhu trefil skákavý puk, který se odrazil od horní tyče a kapitán Rytířů jej ale pohotově dorazil do odkryté branky.

"Náhodně jsem do toho plácnul. Nevím, jestli byl gól už to první, ale naštěstí jsem to tam ještě dojel a dorazil. Určitě to bereme," pochvaloval si Plekanec zisk tří bodů.

Litvínov se marně tlačil za vyrovnáním. V 58. minutě mohl naopak pojistit náskok hostů Filip a 129 sekund před koncem se nechal vyloučit domácí Estephan. V oslabení mohl vyrovnat Kudrna, který se po chybě v kladenské defenzivě dostal do šance, ale Dotchin před odkrytou brankou zasáhl.

"Málem jsem dostal infarkt. Taková chyba se stane, ale nejsme schopní jiné zápasy dotáhnout do konce. Tak jsme rádi, že se k nám dneska trochu přiklonilo štěstí," komentoval Plekanec šanci Litvínova, kterou odstartovala nepodařená rozehrávka Matěje Berana dozadu. V úplném závěru měl ještě možnost v power-play Estephan.

31. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Chalupa (Jurčík, Zygmunt), 24. Abdul (Zygmunt) - 15. Indrák (Dotchin), 37. M. Procházka (Indrák), 51. Plekanec (Sotnieks, Kubík). Rozhodčí: Hribik, Horák - Frodl, Gerát. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5944.

Litvínov: Zajíček - D. Zeman, Zile, Šalda, Freibergs, Jaks, Demel, Wesley - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Chalupa, Gut, Hlava - Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Kladno: Brízgala - Dotchin, Kehar, Slováček, Sotnieks, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, Brodecki - Melka, Zikmund, O. Bláha - Jágr, Filip, Michnáč - Pytlík, Indrák, M. Procházka - M. Beran. Trenér: Vejvoda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články