Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kladno opět bez Jágra a opět zaostávalo. Hradec Králové mu nasázel pět gólů

Dva zápasy a záporné skóre 4:11. Nováček hokejové extraligy Kladno i ve druhém utkání sezony jasně prohrál a stále bez svého lídra Jaromíra Jágra. Po Třinci tentokrát doma s Hradcem Králové 2:5. Východočeši rozhodli o třech bodech už v první třetině, kterou ovládli 3:0.

Hradečtí hokejisté Jergl a Zámorský slaví branku
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Východočeši vstoupili do zápasu velmi aktivně a hned ve druhé minutě se po přesilovkové souhře a přihrávce Smoleňáka trefil do odkryté branky Jergl. Neuplynula ani minuta a hosté se prosadili podruhé, když z přečíslení dva na jednoho překonal brankáře Cikánka po nahrávce Radovana Pavlíka Cingel. Třetí gól pak přidali Východočeši 80 sekund před první přestávkou zásluhou střely Nedomlela.

"Myslím si, že rozhodla první třetina, kdy jsme do zápasu vstoupili velmi špatně. Byly tam zbytečné fauly a dostali jsme stejně jako v Třinci góly v oslabení. Ve druhé třetině už pak bylo po zápase," mrzelo trenéra Kladna David Čermáka.

Druhá třetina začala ve stejném duchu, v jakém skončila ta první. Hosté byli aktivní a Kladenští se těžko dostávali před Mazancovu branku. Rytíři se přesto dočkali snížení ve 31. minutě, kdy se střelou z mezikruží prosadil v přesilové hře po nahrávce Réwaye kanadský útočník O'Donnell. Hra se pak vyrovnala, jenže konec druhé části opět patřil hostům.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno - Hradec Králové

"Druhá třetina už nebyla z naší strany taková, ale i tak se nám podařilo dát nějaké další góly. A jsme strašně vděční, že se nám to tady podařilo ubojovat v našem náročném programu. Strašně moc si tohoto vítězství ceníme," řekl pokorně kouč hostů Petr Svoboda.

Ve 37. minutě využil podruhé v utkání početní výhodu v podání Mountfieldu Paulovič a jen o dvacet vteřin později se o čtyřbrankové vedení postaral střelou od modré čáry Cibulskis po čistě vyhraném vhazování Rákose. To už bylo moc na domácího brankáře Cikánka, který přepustil své místo jednadvacetiletému Brízgalovi, pro něhož to byl vůbec první extraligový start.

Do třetí třetiny šli domácí v oslabení ve třech proti pěti, ale podařilo se jim ho ubránit a ve 43. minutě snížil před více než čtyřmi tisíci diváky na 2:5 ranou od modré čáry obránce Lakos. V dalším průběhu třetí třetiny už žádný gól nepadl, a tak si Hradec Králové připsal první vítězství v sezoně.

Středočeši naplno poznávají kvalitu extraligy. Po dvou odehraných kolech jsou poslední se skóre 4:11. "Věděli jsme, že to bude pro nás strašně těžký. Máme tři kluky, kteří mají nějakou zkušenost s extraligou, navíc jsme potkali hned první víkend dva top kluby a rozdíl se tam zatím ukazuje," připustil Čermák.

Kdy pomůže týmu nejstarší hráč extraligy Jágr, je ve hvězdách. "Zatím se nic nezměnilo," uvedl Čermák ohledně zdravotního stavu sedmačtyřicetiletého veterána, jenž se potýká se svalovým zraněním.

2. kolo hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 2:5 (0:3, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. O'Donnell (Réway, Valský), 43. Lakos (J. Strnad) - 3. Jergl (Smoleňák, Červený), 4. Cingel (R. Pavlík), 19. Nedomlel (Smoleňák, Cibulskis), 37. Paulovič (Rosandič), 38. Cibulskis (Rákos). Rozhodčí: Lacina, Horák - Ganger, D. Klouček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Diváci: 4007.

Sestavy:

Kladno: Cikánek (38. Brízgala) - Lakos, Austin, Nash, Kehar, Smetana, Barinka - Valský, Réway, Stach - Melka, Zikmund, O'Donnell - Redlich, Machač, J. Strnad - Š. Bláha, T. Kaut, Hajný - od 41. navíc Š. Jelínek. Trenéři: Lidický, D. Čermák a Kregl.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Samuelsson, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Gaspar - Smoleňák, Rákos, Perret - Jergl, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Červený - Chalupa, R. Pilař, Miškář. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články