Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kladno nám nesedí, hrají každý zápas, jako by byl poslední, říká Kovařčík

Po dvou měsících vyhráli třinečtí hokejisté v extralize čtyři utkání po sobě. Lídr tabulky se tak opět vzdaluje soupeřům. Ve středu v Chomutově se však favorit proti Kladnu na výru 2:1 hodně nadřel. Vítězný gól dal útočník Ondřej Kovařčík v čase 33:44 a přiznal, že je hráči Kladna překvapili.

Ondřej Kovařčík
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno - Třinec

"Tu první třetinu nás celkem zaskočili a my jsme se hledali, nemohli jsme se dostat do tempa. Oni hrají každý zápas, jako kdyby byl poslední. A bylo to cítit. Měli výborný pohyb, my jsme naopak trošku zaspali. Nevím, čím to je. Asi nám Kladno herně nesedí, protože jinak si nedovedu vysvětlit, že nás vždy tak potrápí," ohlédl se Kovařčík v rozhovoru s novináři za úvodním dějstvím duelu.

Během něj si Třinečtí připsali pouhé dvě přesné střely mezi tyčky. Věděli, že musí přidat. "Řekli jsme si pak, že se musíme udržet na puku v jejich obranném pásmu, což se nám do té doby nedařilo, vyhrávat osobní souboje, tlačit se do brány a věřit, že se nějaká šance ujme. Ve druhé třetině to bylo takové rozkouskované, ale naštěstí se nám povedlo dát dva góly a nakonec jsme to zvládli. Potom už jsme si to vzadu pohlídali a vyhráli jsme za tři body," řekl Kovařčík.

Sám na tom měl výrazný podíl. Pátým gólem sezony zvyšoval náskok Slezanů a ti pak šli do třetí dvacetiminutovky s vedením 2:0. "Pomalu jsem tam už dostřídával a myslel jsem si, že by mi to brácha (Michal Kovařčík) mohl hodit, ale dal to na Arona (Chmielewského) a já jsem pak jel jenom do brány. Máme to tak naučené, že kdo tam takhle jde, má jen nastavenou takhle tu hokejku. Ten puk jsem ani neviděl, Aronova přihrávka mě trefila do hokejky a spadlo to tam," popsal Kovařčík.

Forma Třince znovu nabrala obrátky. Čtyřikrát v řadě vyhrál se skóre 18:7. "Já věřím, že po té pauze vynucené karanténami, nemocemi a vším možný se do toho znovu pomalu dostaneme. A snad v tom budeme i pokračovat," přál si Kovařčík.

Komplikací však může být odlet hned pětice hráčů třineckého kádru do Pekingu na olympijský turnaj. "Určitě je to zásah, protože to jsou hráči, kteří jsou pro nás extrémně důležití. Musíme se je snažit nahradit. Věřím, že kluci, kteří budou muset převzít jejich role, se toho zhostí, dobře je nahradíme a budeme dál vítězit. Máme široký kádr a kluky ve Frýdku-Místku. Věřím, že to zvládneme," řekl Kovařčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články