Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kladno na poslední chvíli zachránilo zápas ve Vítkovicích, Rytíři se nakonec radovali v prodloužení

Vítkovice vedly nad Kladnem v 17. kole extraligy 2:0 a 3:1, nakonec ale získaly jen bod. Rytíře zachránily trefy Strnada s Melkou, druhý jmenovaný vyrovnával v 57. minutě. V nastavení rozhodla znovu střela Strnada, který ukončil zápas v čase 63:29. Rytíři se po výhře 4:3 v prodloužení přiblížili soupeři na rozdíl čtyř bodů. 

Utkání Vítkovice – Kladno
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Tým s Jaromírem Jágrem po čase vyprodal ostravskou halu."Za sebe si toho nesmírně vážím. Je to taková odměna za to, co jsem hokeji obětoval. Lidi to vnímají, cením si toho, vážím. Pokaždé, když jdu na led, chci udělat maximum. Nechtěl jsem lidi zklamat, když už si koupili lístek. I proto jsem nastoupil, přestože jsem si včera natáhnul sval," přiznal Jágr.

K radosti vyprodaného hlediště měli převážnou část utkání v režii Vítkovičtí. Šidlíkův volej reflexivně vyrazil Godla, Roman pak v přesilovce orazítkoval tyč. Sotva se vyloučený Machač vrátil na led, propasíroval v čase 9:10 zblízka kotouč do kladenské branky Mallet.

"Za začátek jsme si nezasloužili vyhrát. Byl vlažný, ale v třetí třetině jsme se do toho dostali a trošku šťastně jsme vyhráli," konstatoval Strnad. Tým s Jaromírem Jágrem po čase vyprodal ostravskou halu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Kladno

Během 50 vteřin domácí své vedení zdvojnásobili. Bukarts dostal, byť na ofsajdové hranici, ideální pas do jízdy od Schleisse a z levého křídla prostřelil Godlu podruhé. "Povedl se nám vstup. Poněkolikáté jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Lámalo se to ve druhé třetině, kdy se nám otvíraly dveře ke kladenské brance, ale řešili jsme ty situace špatně a překombinovali jsme to," řemýšlel vítkovický kouč Jakub Petr

Kladno dokázalo zápas zdramatizovat 58 sekund před koncem první části. Stach před brankovištěm ze vzduchu sklepl Austinovo nahození od modré čáry a regulérnost jeho trefy posvětil až videorozhodčí.

Druhou část sice Rytíři načali aktivně a úvodní střídání kroužili kolem Svobody, ale Stach zazvonil jen na tyč a naopak domácí z prvního brejku zavěsili ve 24. minutě Romanem a znovu odskočili na dvoubrankový rozdíl.

Ostravané byli i v dalším průběhu nebezpečnější. Z brejků i závarů mohli přidat další branky, ale ani Romanova dorážka v odkryté bráně neskončila. A tak znovu v poslední minutě druhé třetiny zadělali na drama hosté, když po Melkově akci doklepl puk za Svobodova záda Strnad.

Středočeši ožili a v opticky vyrovnaném závěru dokázali srovnat krok i gólově. Krátce po nevyužité přesilovce se v 57. minutě trochu se štěstím dostal k odraženému puku Melka a z úhlu přehodil ležícího Svobodu. Aktivněji působící Kladno nejprve v prodloužení mohlo rozhodnout díky O‘Donnellovi, ale skórovat se povedlo až Strnadovi, který se probil před Svobodu a opakovanou dorážkou vstřelil vítězný gól.

"Tam jsem se to snažil dostat co nejrychleji do brány. Štěstí bylo, že jsem si to dokázal přikopnout bruslí v brankovišti, gólman vůbec nevěděl, kde má puk. Do poloprázdné brány se to zasouvá, to bylo spíše štěstí," prohlásil Strnad.

17. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - Rytíři Kladno 3:4 v prodl. (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Mallet (P. Zdráhal, Trška), 10. Roberts Bukarts (Schleiss, M. Svoboda), 24. O. Roman (Roberts Bukarts, Schleiss) - 20. Stach (Austin, B. Nash), 40. J. Strnad (Melka, T. Kaut), 57. Melka, 64. J. Strnad. Rozhodčí: Holm (Švéd.), Kika - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 9833 (vyprodáno).

Sestavy: Vítkovice: M. Svoboda - D. Krenželok, Gregorc, Kvasnička, Šidlík, Bodák, Trška - Schleiss, O. Roman, Roberts Bukarts - P. Zdráhal, Š. Stránský, Lakatoš - Mallet, E. Němec, Dej - Guman, Werbik, Vopelka. Trenéři: Petr a Trnka.

Kladno: Godla - Austin, B. Nash, A. Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, Zikmund, Stach - Valský, P. Machač, Š. Bláha - Redlich, Melka, J. Strnad - Hajný, T. Kaut, O?Donnell. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články