Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kladno čeká ofenzivní bitva s Třincem

Kladno - Dnešní dohrávka 8. extraligového kola Kladno - Třinec slibuje kvalitní hokejovou podívanou vyšperkovanou soubejem prvních útočných formací. Rytířskému triu Tlustý, Plekanec, Jágr se postaví úderná řada Ocelářů Růžička, Bonk, Varaďa. Oba soupeři mají výbornou aktuální formu - Kladno neztratilo už pětkrát po sobě ani bod, Třinečtí mají na kontě šňůru čtyř vítězství.

Pokoří kladenskou obranu útočníci Třince? V Budějovicích se to podařilo jen dvakrát
zdroj: ČTK autor: David Veis

Jágr a spol. nepřestávají rozdávat hokejovou radost. Za posledních pět zápasů dokázali nastřílet 23 gólů, přestože třikrát hráli na kluzištích soupeřů. Rovněž mistrovi z loňského roku je však bližší útočný styl hry a lze tedy očekávat atraktivní představení před vyprodaným hledištěm, v němž si diváci přijdou na své. "Co mám zprávy, tak v prodeji zbývá už jen pár lístků k stání," řekl asistent kladenského trenéra Jiří Kopecký.

V boji o čelo tabulky očekává, že by soupeř mohl být o něco obezřetnější než jindy. "Jejich styl je rychlý protiútok, napadat soupeře v útočném pásmu, dostat jej pod tlak. Tady by mohl být Třinec trochu opatrnější, ale to teprve uvidíme. Určitě se těšíme na souboj jejich elitní pětky s tou naší," prohlásil Kopecký.

Právě na první pětku soupeře s Růžičkou, Bonkem a Varaďou si chtějí dát Kladenští velký pozor. "Také bychom nechtěli nabídnout Třinci moc přesilovek, v nichž je výborný. V posledních utkáních jsme měli dost vyloučených, na tom bychom chtěli zapracovat," nastínil Kopecký. 

Třinec si chce bitvu před vyprodaným hledištěm užít po všech stránkách. "Dokonce jsme ani nesehnali lístky pro hráče. Asi bude nabito, takže se na utkání v takové atmosféře moc těšíme," uvedl trenér Josef Turek.

Na ofenzivní esa Kladna v čele s Jágrem a Plekancem Oceláři údajně nechystají žádný speciální dohled. "Že by někdo jezdil s Jágrem jako kdysi Kreuzmann v Plzni, to určitě ne. Samozřejmě si takových hráčů musíme více všímat, ale rozhodně nechceme degradovat hokej tím, že by se od nich celý zápas nějaký náš hráč nehnul. Věřím, že i my dokážeme předvést vlastní kvalitu," řekl Turek.

Oceláři jsou kompletní, naplno trénuje i Klesla a pro utkání bude trenérům k dispozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články