Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kempný o nucené pauze kvůli opravě ledu: Nebyla to jednoduchá situace, ale zvládli jsme ji dobře

Fotbalisté Sparty ztratili v Třinci dvakrát jednogólový náskok, na trefu obránce Michala Kempného už ale domácí odpověď nenašli. Pražané vyhráli 4:2 a ve čtvrtfinálové sérii vedou nad obhájcem titulu 2:1.

Michal Kempný slaví se spoluhráčem Vladimírem Sobotkou
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Pocit z předvedené hry máme dobrý," řekl Kempný, který skóroval v základní části jednou ve 35 utkáních. Góly hlavně připravoval, ale tentokrát vypálil zpoza mezikruží, byť měl napravo volného spoluhráče.

"Viděl jsem skulinku, kterou jsem chtěl trefit. Výborně clonil Poly (Polášek). Stál dobře před gólmanem, který toho moc neviděl. Snažil jsem se to trefit nahoru a to se povedlo," těšilo jej.

Sparta i díky jeho trefě ze 35. minuty vedla po dvou třetinách 3:2, ale start třetího dějství se zpozdil kvůli opravě díry v ledu. I s přestávkou zhruba o hodinu. "Vysvětlení nemám," krčil Kempný rameny.

"Nechci se v tom hrabat, nejsem kompetentní osoba, abych se k tomu vyjadřoval. Věřím, že všichni lidé, co to mají na starosti, ať už v Třinci nebo na jiných stadionech, se snaží dělat maximum, aby se tohle nestalo a abychom my hráči byli v bezpečí. Nebyla to jednoduchá situace, ale zvládli jsme ji dobře," řekl.

Kempný prozradil, jak trávili nucenou pauzu. "Nějakým způsobem jsme se snažili zůstat v zápasovém tempu, ať už na kole nebo jinak. Pili jsme hodně vody, doplňovali jsme elektrolyty, sacharidy. Důležité také bylo udržet hlavu v zápase," popsal.

Sparta prožívala krušné chvilky v polovině úvodní třetiny, kdy byl za bezgólového stavu vyloučen Miroslav Forman za seknutí Mariana Adámka na pět minut a do konce utkání.

Pražané ale nejen dlouhé oslabení přečkali, ale dokonce udeřili a Roman Horák se prosadil ze sólového úniku.

"Nebylo to nic příjemného, ale odehráli jsme to velmi slušně. Jejich hru jsme rozbili, vyhazovali jsme puky, byli silní před branou. Byl to jeden ze zlomových okamžiků zápasu," uvedl Kempný.

Třinec v obou utkáních v Praze doháněl ve třetí třetině ztrátu a vyhrál je v součtu 3:0. I tentokrát šlo o jeho nejlepší pasáž v zápase, ale neprosadil se. Sparta pojistila výhru v poslední sekundě gólem do prázdné branky.

"Byl to boj. Třinec se snažil tlačit a jsem rád, že jsme to s pomocí Kovyho (brankáře Kováře) zvládli. Vytáhl pár zákroků," oddechl si Kempný.

"Chtěli jsme puky dostávat ven, a to se povedlo. Moc mě těší, že jsme k tomu přistoupili jako tým a hráli jeden za druhého. Na ledě to bylo vidět. Jsem rád, jak jsme zvládli konec," doplnil.

Série pokračuje čtvrtým duelem v pátek opět v Třinci. "Nemáme splněno, další utkání bude znovu boj od nuly a uděláme maximum, abychom zvítězili znova," podotkl Kempný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články