Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kelemen je v laufu a těší se na Třinec. Teč je o štěstí, řekl k rozhodujícímu gólu v Hradci

Sedmou trefou v letošním play-off poslal slovenský útočník Miloš Kelemen hokejovou Mladou Boleslav do semifinále extraligy. V čase 67:33 rozhodl pátý zápas čtvrtfinále v Hradci Králové tečí nahozeného puku kapitána Martina Ševce od modré čáry a dokonal vyřazení držitele Prezidentského poháru za prvenství v základní části.

Miloš Kelemen z Mladé Boleslavi se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Dvaadvacetiletý Kelemen dal v dlouhodobé části ve 44 zápasech jen 5 branek, ale v play-off bronzový medailista z únorových olympijských her v Pekingu vládne střelcům. Navíc vítězné byly hned tři jeho góly ze hry a navíc i další v samostatných nájezdech.

Při střelecké formě si i představoval, že vyrovnaný duel rozhodne. "Musím říct, že trošku ano. Během utkání jsem tam měl pár dobrých šancí, i v prodloužení, když jsem to zkoušel bekhendem. Na střídačce jsem si pak řekl, že by to mohlo přijít. Jsem rád, že Švícko (Martin Ševc) to pěkně nahodil, viděl mě tam, že jsem před brankou volný. Teč je o štěstí, jestli to trefí gólmana, nebo ne," komentoval Kelemen postupový gól.

Netuší, kam až jeho střelecká forma v play-off může vystoupat. "Fakt se snažím odevzdat všechno, maximum pro tým, abychom byli úspěšní. Jsem rád, že padají i góly, ale ty umí dát všichni. V další sérii bude potřeba, abychom zase začali hrát naplno," podotkla předsezonní posila Bruslařského klubu ze Zvolenu.

Klíčovou postavou série se necítí. "Samozřejmě góly mi tam padly, ale byl to fakt týmový výkon. Několikrát nám v závěru vyrovnali. Ukázali jsme ale sílu kolektivu a v prodloužení jsme to vždycky zlomili na naši stranu, což je fakt super. Těšíme se na další sérii," vyhlíží Kelemen semifinálový souboj s Třincem.

Mladá Boleslav postoupila do kvarteta nejlepších až z 11. místa po základní části, což se dosud v extralize nikomu nepodařilo.

"Máme kvalitní hráče, kvalitní tým. Play-off se hraje naplno, nadoraz. Zvládli jsme to. Nedívali jsme se na to, jestli jsou první, nebo předposlední. Museli jsme vyhrát čtyři zápasy, což se nám podařilo. Výkony (ve druhé polovině základní části) byly z naší strany špatné, naštěstí jsme to nastartovali, semkli jsme se jako tým a jdeme si dál svou cestou. Zlomila to asi série v předkole s Plzní, ta nás nastartovala. Začali jsme si věřit, že jsme lepší tým. A taky první zápas v Hradci. Sice jsme ho prohráli, ale vůbec jsme nebyli horším týmem. Řekli jsme si, že to můžeme úplně v klidu uhrát," dodal Kelemen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články