Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Když se tým dostane do karantény, musí být série kontumována, varuje před play-off Řezníček

V nejvyšší hokejové soutěži, i přes problémy na podzim, kdy kluby musely odkládat zápasy a hráči mířili do karantény, se nakonec úspěšně odehrála kompletní základní část. Před play-off ale zůstává hrozba potenciálních komplikací v souvislosti s otázkou protikoronavirových opatření.

Prázdné tribuny na stadionu Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Mementem je vzpomínka na téměř rok staré série předkola play-off, které byly znenadání přerušeny, přičemž se nakonec vyvrcholení loňského ročníku ani nedohrálo.

Po základní části letošní sezony má sice extraliga nejhorší období dávno za sebou a kluby sehrály všech 364 zápasů a kompletní várku 52 kol, ale strašák v podobě potenciálních zásahů do jednotlivých sérií vyřazovacích bojů zůstává.

"Máme krizové varianty, které jsme si nastavili už v prvopočátku, kdy jsme extraligu rozjeli. Jsou tam varianty, že když se jedno mužstvo dostane do karantény, tak nebude jiné řešení než zápasy nebo sérii kontumovat. Já doufám, že se toho nedočkáme," uvedl ředitel extraligy Josef Řezníček v pořadu Hokej den poté na programu ČT sport.

Existuje i varianta, že do karantény budou muset obě mužstva. V takovém případě může být série zkrácena rozhodnutím sportovně-technické komise Českého hokeje. A v extrémním případě, kdy by se play-off nemohlo dohrát vůbec, titul získá tým, který dosáhl nejlepšího umístění v základní části a ke dni ukončení soutěže nebyl vyřazen z play-off.

"Dokument je ale platný od začátku sezony, varianty jsou tam stanovené. Byl bych velice rád, abychom se k tomu nemuseli dostat, protože je to vždycky nepříjemné. A když už se týmy propracovaly pílí, financemi a vším tím, čím si prošly, až sem, tak by to byla velká škoda. Ale samozřejmě nikdo nevíme, co se může stát," řekl Řezníček.

Play-off bude bez diváků

Pravidelné testování hráčů a všech zainteresovaných v každém klubu tak pokračuje a mělo by případným problémům včas zabránit. "Komunita je čistá, je neinfekční. Sportovci a jejich imunita je na vyšší úrovni než u normálního obyvatelstva. Imunní doba může být delší než půl roku. Zatím to tak vypadá. Doufám, že nám to vydrží ještě měsíc a půl do konce play-off. A že se nám nestane nic, co by nám některé z mužstev zastavilo, protože v tuto chvíli už by to byl opravdu problém," varoval Řezníček.

Čím si prošla extraliga v letošní zvláštní sezoně? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

S diváky se pro vyřazovací boje po skončení nouzového stavu nepočítá. "O divácích v tuto chvíli nepadá vůbec žádné slovo. Všichni se musí testovat a pořád jedeme na antigenních testech. V současné době řešíme jen to, aby se to vůbec mohlo odehrát. Situace v České republice není dobrá," rázně prohlásil Řezníček k případné fanouškovské návštěvě na stadionech a vyloučil například i diváckou účast zdravotníků za odměnu.

Ředitel extraligy se vyjádřil také k faktu, že na jedné straně sice ubylo chyb hlavních rozhodčích, ale na straně druhé přibylo nepřesností čárových sudí. Součástí trenérské výzvy pro příští sezonu ale nebude možnost reklamovat ofsajd před vstřeleným gólem.

"Zatím o tom neuvažujeme, protože je to daleko náročnější na techniku. V současné době pracujeme v systémech na devíti kamerách. Pokud bychom k tomu přidali další čtyři kamery kvůli určování ofsajdů, tak už jsou to další náklady, které jdou do statisíců korun," dodal Řezníček.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články