Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Když se podíváme na tabulku, byl to strašně důležitý zápas, řekl Plekanec po obratu s Chomutovem

Třemi asistencemi pomohl k důležité otočce v pátém kole baráže proti Chomutovu a zároveň třetí výhře Kladna v řadě. Tomáš Plekanec označil vítězný duel proti Pirátům společně s domácím utkáním proti Českým Budějovicím (2:0) za klíčové pro vývoj prolínací soutěže z pohledu Rytířů.

Hokejisté Kladna se radují z výhry v baráži
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Potřebovali jsme dát gól. Nehráli jsme špatně ani jeden zápas, ale prohráli jsme a potřebovali jsme dát gól. Okamžitě jsme dostali sebevědomí a začali jsme hrát tak, jak jsme hráli play-off. Nebylo to o výkonech, ale o tom, jak dát góly," řekl Plekanec, který pomohl týmu k třetímu triumfu po sobě.

Kladno nejdříve prohrálo 0:2 v Chomutově a poté před vlastními diváky 0:5 s Pardubicemi. "To sedne na každý mančaft. Zaplaťpánbůh, že nám to netrvalo déle než ty dva zápasy, že jsme zápas doma s Motorem zvládli, protože ten byl zatím asi klíčový, a dneska možná bude druhý klíčový," uvedla dlouholetá opora Montrealu Canadiens.

Rytíři přitom po hattricku útočníka Klhůfka prohrávali po sedmi minutách o tři branky. Ještě v úvodním dějství zužitkovali v průběhu 69 vteřin dvě početní výhody a přiblížili se na dostřel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. kola baráže Kladno - Chomutov

"Bylo strašně důležité, že nám to pomohlo vrátit se do zápasu, že nám zrovna vyšly ty přesilovky. Do té doby nám v baráži přesilovky nešly. Věděli jsme, že máme spoustu času to otočit. Byli jsme na tenké hraně. Zaplaťpánbůh, že to vyšlo a že jsme se rychle vrátili zpátky do zápasu," oddychl si Plekanec.

Středočeši si podle něj výhru zasloužili. "Hru jsme víceméně kontrolovali. Šlo tam více o to, jestli ty góly dáme. Ve druhé třetině jsme byli jednoznačně lepší, akorát jsme málo stříleli a málo šli do branky. Hráli jsme u nich celou dobu. Tu třetí (třetinu) to bylo o tom, kdy ten gól dáme," konstatoval Plekanec.

Tomáš Plekanec promlouvá ke spoluhráčům v utkání proti Českým Budějovicím
zdroj: hcmotor.cz autor: Pavel Kacerovský

Rytíři si upevnili druhou příčku o pět bodů před Chomutovem. Na suverénní Pardubice ztrácejí šest bodů. "Když se podíváme na tabulku, byl to strašně důležitý zápas, ale ještě je tam hrozně moc bodů. Zdaleka není konec. V žádném případě není rozhodnuto, jedeme dál," prohlásil Plekanec.

Příští souboj odehraje Kladno v Pardubicích, které triumfovaly ve všech pěti duelech. "Jedeme tam odehrát další zápas a pokusit se vyhrát. Jestli ukončíme nějakou jejich sérii, nebo ne, na to nekoukáme. Jak my, tak Pardubice nemůžeme polevit, bude to těžký zápas," podotkl juniorský mistr světa z roku 2001.

Se spoluhráči z útoku Jágrem a Zikmundem se podíleli na výhře celkem sedmi body, výrazně pomohla i čtvrtá formace ve složení Bláha, Kaut, Hajný. "Naše čtvrtá lajna od té doby, co ji trenéři takhle poskládali, nám otočila baráž. Můžeme se na ně spolehnout. V každém střídání hrají v útočné třetině. To je pro nás hodně důležité, můžeme ušetřit spoustu sil a hrát dál," těšilo Plekance.

Zároveň vyjádřil poklonu i Jágrovi, který po jeho přihrávce zaznamenal gól a na další přihrál. "Klobouk dolů. V jeho letech se vrátit po takové době, kdy nehrál, je super," uznal Plekanec.

Boj o vstupenku do nejvyšší soutěže si užívá. "Strašně jsem se těšil na návrat do Kladna a zahrát si tady před touhle atmosférou a pomoci vrátit se zpátky. Ohromně mě to baví, kór když se vyhrává. Doufám, že to dotáhneme a že se budeme bavit hokejem do konce," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články