Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kdo uzme postupový mečbol? Šanci mají všichni semifinalisté

Když vyhrají, budou jen krok od finále. To platí pro všechny čtyři semifinalisty letošního extraligového play-off. Za stavu 2:2 v obou sériích budou hrát o postupový mečbol všechny týmy, přičemž Liberec proti Brnu a Třinec v duelu s Plzní budou mít na své straně výhodu domácího prostředí. Utkání Liberec – Brno můžete sledovat od 16:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tři ze čtyř vzájemných klání Liberce a Brna ve vyřazovacích bojích se nerozhodla v základní hrací době a i zbývající čtvrté utkání skončilo jednobrankovým rozdílem, což dobře vypovídá o tom, jak vyrovnaní soupeři na sebe narazili. "Myslím si, že tato série bude vyrovnaná až do posledních vteřin," odtušil kouč libereckého týmu Filip Pešán.

Severočeši v pondělním čtvrtém utkání dvakrát vedli, přesto opouštěli arénu jako poražení. "Neumřeli jsme ale. Samozřejmě nás to mrzí, ale musíme hrát dál. To se stane, že tým prohraje a je to 2:2 po čtyřech zápasech. Myslím, že je to dobrá série a je to tak asi zaslouženě. Věřím ale v naši sílu, že ji zlomíme na svou stranu," řekl brankář Roman Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. semifinále play-off Brno – Liberec

Bílým Tygrům dodalo velkou porci sebevědomí, jak dokázali obhájce titulu i na jeho ledě potrápit. Nyní na to chce tým vítěze základní části navázat pod Ještědem. "Když naskočíme do utkání sebevědomě a stejně jako v neděli, máme obrovskou šanci je porazit," řekl přesvědčivě obránce Ladislav Šmíd a připomněl výhru z Brna 2:1.

Poslední gól série ale znamenal obrovské povzbuzení rovněž pro Jihomoravany. "Pro každé mužstvo, které dá v prodloužení gól, je to velká radost a vzpruha. Ale jen ten den. Teď už je to pryč a je třeba se koncentrovat na další zápas," poukázal brněnský kouč Kamil Pokorný na neúprosné zákony play-off.

V duelu Plzně s Třincem vždy vyhrávají hosté

Třinec s Plzní absolvují sérii, v níž doma hrající mužstvo pokaždé prohrálo, navíc už v základní hrací době. Došlo tak k prodloužení tradice ze základní části a ve všech osmi případech uspěl tým, který byl v pozici hosta. To vše platí i přesto, že Plzeň v semifinálové sérii pokaždé otevřela skóre. "Možná to kluci potřebují, aby se vyždímali na doraz," podotkl třinecký trenér Václav Varaďa.

"Ty první dva domácí zápasy byly pro nás zklamáním a stálo nás to spoustu sil vrátit sérii k nám za stavu 2:2. Víme, že to budeme mít ještě těžké. Poslední vítězství na ledě Plzně nás však posílilo a dodalo nám sebedůvěru do dalších bojů. A jsem přesvědčený, že v dobrém výkonu z pondělí budeme pokračovat," řekl Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. semifinále play-off Plzeň – Třinec

"Musíme dvě výhry z Plzně potvrdit doma a udržet si výhodu domácího prostředí, abychom si vytvořili mečbol. To už by byla výhoda," uvedl brankář Šimon Hrubec. "Teď se to zlomí a vyhrajeme i doma," podpořil jeho slova útočník Erik Hrňa.

Plzeň si je vědoma, že měla sérii skvěle rozehranou, ale nyní je vše jinak a postupové šance jsou opět zcela vyrovnané. "Série je 2:2 a odjíždíme do Třince, kde to budeme chtít urvat, snažit se tam uhrát dobrý výsledek a vyhrát," řekl trenér Ladislav Čihák.

Indiáni považují vítězství týmů hrajících venku za náhodu, zároveň ale věří, že domácí prokletí ve vzájemných kláních bude ještě ve čtvrtek pokračovat. "Snad to teď ještě vydrží i v Třinci, odmakáme to na maximum," prohlásil útočník Miroslav Indrák.

"Že domácí nevyhrávají? Těžko tam hledat nějaké společné rysy. Všechny ty zápasy jsou hodně vyrovnané, všechno je to o gól a myslím, že je to o tom, kdo je šťastnější," dodal obránce Lukáš Pulpán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články