Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kdo se přiblíží finálové bitvě? Kometa jede bojovat o mečbol do Hradce

Praha - Vyrovnaná série mezi Kometou a Hradcem Králové dospěla do pátého zápasu a na řadu přichází bitva o mečbol. Díky vydřené výhře v nájezdech v posledním utkání na ledě Komety zvedli Východočeši hlavu a po předchozím debaklu 0:8 se tak výhoda domácího prostředí přestěhovala zpět na jejich stranu. Přímý přenos pátého utkání Hradec Králové - Kometa Brno vysílá živě od 17:00 ČT sport i web ctsport.cz

Utkání Hradec Králové - Kometa Brno
zdroj: ČTK/Šálek Václav

Mountfield v semifinále zatím nevedl, což by rád změnil. "Budeme se snažit hrát doma tak, jak jsme hráli minule v Brně. Fyzicky, kontaktně a cpali se do branky. Víme, že proti nim nejde hrát hokej nahoru dolů. Kometa má velice dobré mužstvo, fyzická hra na ně ale platí. Musíme na ledě nechat všechno. Udělali jsme strašně důležitý krok, myslím, že teď je zase na řadě Brno, aby ukázalo, co v nich je," prohlásil kapitán týmu Jaroslav Bednář.

Podobný recept na úspěch vidí i další klíčová opora královéhradecké ofenzivy Tomáš Knotek. "Musíme hrát i nadále důrazně. Nesedí to žádnému týmu. Brno má čtyři výborné lajny a všechny můžou dát gól. My musíme dohrávat všechny hráče. A je jedno, kdo z nich to je," prohlásil autor vítězné trefy z nájezdů v zápasu číslo čtyři.

"Doma nás poženou diváci. Vyhráli jsme čtvrtý zápas, takže bychom na tom měli být psychicky trochu lépe. Ale Brno je zkušené mužstvo a nemyslím si, že ho to nějak poznamená. Je to 2:2 na zápasy a série bude ještě dlouhá," předpověděl Knotek. Prohra po nájezdech v posledním vzájemném duelu hokejisty Komety nerozhodila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. semifinále Kometa Brno - Hradec Králové

"Nálada v týmu je dobrá. Jedeme do Hradce s velkým odhodláním vyhrát," řekl trenér Brňanů Kamil Pokorný, který byl navzdory dvěma prohrám s výkony svých svěřenců ve všech utkáních spokojen. "Dva zápasy se nám výsledkově nepovedly, herně jsme však ani v jednom utkání nepodali špatný výkon. Při prohrách šlo z naší strany jen o horší koncovku a chyběl větší důraz před brankou. To chceme ještě zlepšit," dodal Pokorný.

Vyslovil spokojenost i s tím, že ve třech ze čtyř zápasů udrželi jeho svěřenci v základní hrací době čisté konto. "Je to však jen hra s čísly. Na této statistice je zajímavé, že Hradec nedal v Brně 140 minut branku. Přitom si veze vítězný zápas. To zaslouží zařazení do rarit. Nám chytá výborně brankář Marek Čiliak," pochvaloval si brněnský kouč.

Obránce Komety Michal Gulaši očekává opět ze strany Hradce důraznou a tvrdou hru. "Nesmíme se nechat rozhodit. Důležité bude spoléhat na naši hru. A také se nesmíme dopouštět zbytečných faulů, neboť Hradec má výborné přesilovky," řekl Gulaši. V brněnské sestavě ještě bude i útočník Martin Nečas, kterého v příštím týdnu čeká mistrovství světa osmnáctiletých na Slovensku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články