Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kdo se přiblíží finále? Plzeň a Spartu čeká klíčový pátý zápas

Praha - Bitva o třetí krok k finále play-off hokejové extraligy vypukne mezi domácí Spartou a Plzní. Oba celky dokázaly v semifinále jednou zvítězit na soupeřově ledě a stav série je vyrovnaný 2:2. Přímý přenos sledujte od 18:00 na ČT sport a našem webu.

stranu. Bude to bojovné utkání a my chceme hrát agresivněji, ovšem nenechávat se vylučovat. Hrát v pěti a držet se své hry," řekl kouč Josef Jandač.

V zápasech na západě Čech se mu příliš nezamlouvala hra v přesilovkách. "První přesilovková formace musí něco změnit, nebo tam půjdou jiní hráči. Hráči to hrají moc staticky a bez pohybu a důrazu, i první buly tam prohráváme. To musíme změnit," prohlásil Jandač. Otazník je u startu Emingera, Klimka, Cingela, Čajkovského a Přibyla.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve vypjaté sérii Sparty s Plzní přibývají zranění

Právě absence Přibyla s Čajkovským by byla citelná v přesilovkách. "Pokud budou opravdu chybět, musíme se s tím vyrovnat. Nesmíme na to ale myslet až moc. Play-off se hraje tvrdě, a kdybychom měli na ledě padat po hubě, tak je musíme zastoupit. Bude to bitva jako předešlé zápasy a my ji musíme zvládnout tak, abychom na šestý zápas jeli do Plzně s mečbolem," uvedl obránce Michal Barinka.

Plzeň si na Spartu věří, k čemuž ji opravňují povedené zápasy, jež v této sezoně v O2 areně sehrála. "Vždy je čím se překvapit. Pokaždé je to jiné. Hráči se znají samozřejmě dobře už ze základní části. Je to o tom, kdo udělá v obraně méně chyb, co vám soupeř dovolí, jaké máte šance a jak ty šance využijete. Musíme hrát velmi dobře do obrany, dobře hrát střední pásmo a nepouštět je do přečíslení tři na dva a čtyři na tři," uvedl asistent plzeňského kouče Ladislav Čihák.

Za mimořádně důležitou považuje psychickou odolnost. "Nesmíme být podráždění, zbytečně faulovat nebo oplácet. Hráči už mezi sebou mají po všech těch zápasech možná trochu averzi a nic si nedarují, ale je třeba někdy překousnout i třeba menší křivdu. Kdo to zvládne, bude mít méně vyloučených hráčů. A Sparta má přesilovky velmi dobré, takže si na to musíme dát pozor," zdůraznil Čihák. "Uděláme vše pro to, abychom se dostali do finále," dodal.

Zkušený obránce Petr Kadlec je rád, že Plzeň nebude hrát za stavu 1:3 na zápasy, který reálně hrozil ještě po druhé třetině čtvrtého duelu. Z 0:1 ale Indiáni otočili na 2:1. "Věděli jsme už před začátkem té série, že bude vyrovnaná. Teď je jisté, že se díky minulému vítězství vrátíme ještě domů, což je super," pochvaloval si Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články