Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kdo s koho? Olomouc sahá po vysněném postupu, Plzeň chce využít domácí prostředí

Až rozhodující sedmý duel určí posledního semifinalistu play-off extraligy. Plzeň promarnila v sérii s Olomoucí postupový mečbol v minulém utkání, Západočeši navíc nebyli spokojeni s jejich výkonem. Zato Hanáci útočí na největší úspěch po návratu do nejvyšší soutěže v ročníku 2014/2015. Přímý přenos utkání Plzeň–Olomouc sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od16:40.

Jan Kovář v utkání s Olomoucí
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Na straně třetího celku po základní části bude většina ze zaplněného hlediště. Kouč indiánů Ladislav Čihák je ale v tomto ohledu opatrný. "Myslím, že domácí prostředí nebude nijak rozhodovat. Rozhodující v tom utkání bude, jak hráči chtějí, jak to odmakají, jak pracují a jak bruslí, to jsou věci, které rozhodnou. Je to vyrovnaná série a myslím, že po posledním výkonu Olomouce bude ten sedmý zápas spravedlivý, aby to celé rozhodl," uvedl Čihák.

Západočeši dobře vědí, že šestý duel se jim nepovedl. "Musíme ho hodit za hlavu a zapomenout na něj, protože byl z naší strany katastrofální. Olomouc nás přehrávala nadšením, jednoduchostí, bojovností, prostě ve všem, my jsme to utkání vážně nezvládli. V sedmém zápase se může stát cokoli, ale my pevně věříme, že to zvládneme. Neexistuje pro nás nic jiného než výhra," prohlásil útočník Vojtěch Němec.

"Budeme hrát před skvělými fanoušky, také budeme mít výhodu toho, že nebudeme cestovat a všechno okolo, takže si myslím, že když k tomu od začátku přistoupíme líp než minule, není se čeho bát. V sedmých zápasech se dějí velké věci, to jsme si už několikrát každý za kariéru dokázali. Víme, o co jde. A dáme do toho všechno," ujistil Němec.

Olomoučtí ve čtvrtek ukázali svou odolnost. Místo obav z konce sezony otočili ve druhé polovině zápasu stav z 0:1 na 4:1. "Máme za sebou nejlepší výkon v play-off a rádi bychom na to v sobotu navázali. Věřím, že to bude férový boj muže proti muži a že to bude vyvrcholení celé série," prohlásil kouč Zdeněk Moták.

Faktu, že minule ukončil čekání na gól lídr ofenzivy Zbyněk Irgl, nepřikládá význam. "Každý z hráčů musí přinést něco, aby mužstvo bylo úspěšné. A je úplně jedno, kdo dá góly," uvedl Moták.

"Tohle je play-off, v němž je každý zápas úplně jiný. Jaký bude ten sedmý, těžko odhadovat, ale jasné je, že to bude velký boj. Celá ta série je skvělá. Teď je to o jediném utkání, což bude myslím i spravedlivé. Půjde také o to, kdo bude mít více psychických i fyzických sil," uvedl zkušený útočník František Skladaný.

"My si věříme, že to čtvrté vítězství urveme. Samozřejmě to bude těžké, ale já věřím tomu, že to zvládneme," doplnil Irgl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články