Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kdo bude poslední čtvrtfinalista? Zlín hostí Oceláře

Zlín - Domácí berani, nebo třinečtí Oceláři? O tom, kdo bude poslední čtvrtfinalista play-off extraligy, rozhodne páté utkání předkola, a určí tak zároveň složení dvou čtvrtfinálových dvojic. Poražení budou po Kometě Brno druhým týmem, jemuž tento extraligový ročník skončí. Přímý přenos utkání sledujte od 17:00 na ČT sport a na našem webu.

Zlín se netají cílem přetavit zlepšené výkony ze závěru základní části v účast minimálně ve čtvrtfinále. V historii extraligy se soupeři střetli šestkrát a vždy byl úspěšnější Zlín. "Mě vůbec nezajímají úspěchy v minulosti. Před námi stojí dosavadní vrchol sezony a cílem je uspět. Série je nesmírně vyrovnaná, všechny zápasy skočily rozdílem jediného gólu," připomněl zlínský kouč Rostislav Vlach.

"Mohu jen zopakovat, že rozhodnou maličkosti a chybičky. Byl bych rád, kdybychom jich udělali co nejméně a připojil se k nám i kousek štěstí. Nechceme tak brzy končit sezonu," dodal Vlach, který postrádá zraněného útočníka Cibáka.

Zápasy předkola se hrají v rychlém sledu. "Fyzické síly máme. Také díky tomu, že jsme některé hráče střídali. Zcela jistě nám také pomohou diváci. Nesmíme se nechat vyprovokovat a oplácet," nastínil cestu k úspěchu kapitán týmu Ondřej Veselý.

Oceláři po pátečním vítězství na domácím ledě 4:3 odvrátili soupeřův mečbol a srovnali stav série na 2:2. Tým s nejvyššími ambicemi tak může stále ještě snít o zopakování loňské finálové účasti. "V tom rozhodujícím utkání je to padesát na padesát. Celá série ukazuje, jak jsou oba týmy vyrovnané," uvedl třinecký kouč René Mucha. "O výsledku zase rozhodnou maličkosti," shodl se Mucha se svým protějškem Vlachem.

Do třinecké sestavy by se měl po nemoci vrátit Irgl, možný je také start dalšího zkušeného útočníka Krepse. Na marodce zůstávají Stehlík, Klesla, Roth, Linhart, Ján Sýkora a Žejdl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články