Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kautovi pomohla k hostování v Pardubicích Nedvědova přímluva

NHL startuje později a hokejisté Pardubic mají pro úvod sezony posilu. Útočníka Martina Kauta z Colorada, který nastoupil už v odvetě finále Poháru Generali České pojišťovny proti Třinci. Ani dvacetiletý odchovanec Žďáru nad Sázavou však k poháru nepomohl, i když si připsal bod za asistenci.

Pardubice - Třinec
zdroj: ČT4 autor: David Taneček

"Určitě jsem rád, že to takhle klaplo. Pomohl mi i pan Nedvěd jakožto generální manažer reprezentace, když zavolal (generálnímu manažerovi Colorada) Joeovi Sakicovi. Abych pravdu řekl, moc jsem tomu už nevěřil, když se každým dnem blížil start extraligy. Ale pak přišel telefonát a bylo to schválené, takže domluva tady už pak byla rychlá," řekl Kaut novinářům po duelu s Třincem, v němž si připsal bod za nahrávku.

Smlouvu s Východočechy podepsal do půlky listopadu. "V Americe zatím pořád nevědí, kdy začnou kempy a podobně. Kdybych tu ještě po dvou měsících byl, tak bych pak podepsal buď na další měsíc, nebo na celou sezonu, ale dal bych si tam klauzuli, že můžu odejít," nastínil Kaut.

Kdy reálně by nový ročník NHL mohl začít, vůbec netušil. "Ani nevím, jaké tam mají plány. Když jsem ale poslouchal tady hygienu v Česku, že zima je pro ten covid nejhorší, tak nevím, jak to bude v Americe... Mám za úkol makat a připravit se na sezonu, právě proto jsem tady. Chci pomoct týmu, ale také sobě, abych se dobře cítil a byl pak připravený do Ameriky," prohlásil Kaut.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec získal první pohárový titul

"Jsme potěšení, že se nám podařilo získat souhlas Colorada, aby za nás Martin nastoupil v začátku extraligy. Za sebe mohu říct, že jednání nebyla vůbec jednoduchá, svědčí to o tom, jak si Martina v Coloradu cení. Jsem moc rád, že se vše povedlo, a věřím, že Martin bude na startu extraligového ročníku hrát klíčovou roli v našem týmu a pomůže nám k úspěšnému startu," řekl klubovému webu člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Kaut v minulém ročníku v NHL debutoval. Za Avalanche, kteří si jej vybrali v 1. kole na 16. pozici, sehrál devět utkání a připsal si tři body za dvě branky a jednu asistenci. Převážnou část ročníku strávil na farmě v AHL v celku Colorado Eagles a v 34 duelech nasbíral 18 bodů za pět gólů a 13 asistencí.

V AHL strávil i první ročník v Severní Americe. V 63 utkáních základní části zaznamenal 26 bodů za 12 branek a 14 asistencí. Ve čtyřech duelech play-off skóroval dvakrát.

V extralize stihl za Pardubice před odchodem do zámoří odehrát 74 utkání a nasbíral 23 bodů za 12 gólů a 11 přihrávek. Na kontě má také devět startů za českou reprezentaci s bilancí osmi bodů (1+7).

Pro dohrávku sezony NHL se na soupisku Avalanche nevešel a připravoval se s Pardubicemi. Colorado v play-off vypadlo ve 2. kole po porážce s Dallasem 3:4 na zápasy. Dynamo se dnes v odvetě pohárového finále proti Třinci snažilo o dohnání ztráty po středeční porážce 0:3, vedlo sice 2:0, ale zápas nakonec skončil 3:3.

"Já chtěl hlavně předvést poctivý výkon, abych z toho mohl mít klidné svědomí. Škoda jen, že jsme nevyhráli. Měli jsme dobrý nástup, vedli jsme 2:0 a pak trefili tyčku, ale takový je hokej. Byla to poslední příprava, brzy nám to začne v extralize," konstatoval Kaut.

Radost ze hry týmu měl hlavně v první půlce zápasu. "Myslím, že jsme byli lepším týmem, ale pak přišly zbytečné fauly. I já jsem tam měl jeden úplně nesmyslný. Přestali jsme hrát, Třinec dal gól a pak i druhý a my jsme museli dát další tři góly, aby bylo prodloužení. Ty jsme nedali, ale chtěli jsme se ke konci už připravit na další zápas, abychom začali dobře v pátek v Liberci," uvedl Kaut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články