Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kat favoritů Olomouc hostí Karlovy Vary. Musíme pokračovat v poctivých výkonech, zní z týmu

Počtem gólů neohromí, ale přesto jsou úspěšní. Olomoučtí hokejisté v posledních dvou zápasech přehráli lídra z Liberce (1:0) i druhou Plzeň (2:1), nyní před nimi stojí tabulkově daleko horší soupeř z dvanácté pozice Karlovy Vary. Hanáci mají téměř jistý postup do předkola play-off, a pokud porazí Západočechy v základní hrací době, budou dokonce ztrácet na šesté Vítkovice jen bod. Přímý přenos utkání sledujte od 17:10 na programu ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Olomoucký Jakub Galvas v souboji s Tomášem Mikúšem z Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Nevyzpytatelná Olomouc zaskočila v minulých dnech dva nejlepší týmy soutěže a v kombinaci s vítězstvím na Spartě se zařadila do hry o přímý postup do čtvrtfinále, alespoň předkolo by už Kohoutům nemělo uniknout. Zásluhou aktuální formy obou týmů půjdou do úterní dohrávky jako favorit.

"Tři výhry v řadě proti tak kvalitním týmům sebedůvěru určitě posílí. Ale musíme dále pokračovat v bojovných a poctivých výkonech založených na dobré defenzivě," řekl trenér Olomouce Zdeněk Moták.

Hanáci mají už dlouhodobě potíže s marodkou, aktuálně jim chybějí zranění Kolouch, Jaroměřský a Galvas. "Jsme v situaci, kdy i vinou různých zranění bojujeme od jednoho zápasu k druhému. Jestli z toho bude šesté, nebo desáté místo, o tom nepřemýšlím. Chceme prostě být co nejvýš v tabulce," doplnil Moták.

Dvanáctí Západočeši mohou odskočit třináctému Chomutovu, který se s nimi srovnal na 46 bodech. Energie však už čtyři kola žádný zisk na konto nepřidala. "Je to těžké, ale snažíme se to nevnímat a hrát pořád stejně. Nic jiného nám ani nezbývá. Musíme prostě makat a doufat, že to přijde," podotkl brankář Jan Bednář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články