Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kašíkovi premiéra za Kometu vůbec nevyšla, Karlovy Vary trestaly z brejků

Kometa vedla v dohrávce 21. kola na ledě Karlových Varů už po 20 vteřinách hry po trefě Zaťoviče, ale nakonec musela strpět porážku 4:5. Západočechům vycházela taktika na brejky, ze kterých trestali hned čtyřikrát. Utkání se nevydařilo hostujícímu Liboru Kašíkovi v brance Brna, který se podepsal pod dvě inkasované branky.

Libor Kašík v brance Brna v utkání proti Karlovým Varům
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Kometě se vydařil vstup do utkání. Již po 20 sekundách se dostala do vedení, když Němcovo nahození tečoval Zaťovič mimo dosah brankáře Novotného. "Bylo to nepříjemné, ale my jsme se do zápasu vrátili a porazit Kometu, která vyhrála dvakrát titul, to se cení," radoval se obránce Petr Šenkeřík.

Ve druhé minutě mohl zvýšit Hruška, ale přestřelil. I díky tomu mohli domácí vyrovnat. Za záda Kašíka, který nastoupil za Brno poprvé po návratu z KHL, prošla Rachůnkova střela. Gól útočníka Energie ale musel potvrdit videorozhodčí.

"Možná to vzniklo tím, že mám nové betony. Teď ale těžko hodnotit. Sám jsem byl překvapený, že to bylo v bráně," řekl Libor Kašík. Se svou premiérou moc spokojený nebyl. "Dostal jsem pět gólů, což je hodně. Kluci hráli perfektně, dali čtyři góly a s tím bychom měli venku vyhrávat," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Brno

Úřadující mistr pak nevyužil první přesilovou hru a v úvodním oslabení sám inkasoval. Beránek ještě dvě své šance nezužitkoval, obránce Šenkeřík ale osvědčil svůj důraz a posunul Karlovy Vary do vedení.

Zápas následně rozkouskovala série vyloučení, hosté nedokázali zužitkovat ani 64 sekund dlouhou přesilovku čtyři na tři. Další gól padl při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Ve 26. minutě vyrovnal Štencel. První šanci brněnského obránce ještě Novotný se štěstím zastavil, na dorážku však již nestihl zareagovat.

Západočeši se opět dostali do vedení. Gorčíkův brejk hosté za cenu faulu zastavili, pohotově dorážející Stloukal ale možný trest zrušil. V závěru druhé třetiny se Energie prosadila v oslabení, Kohout svůj brejk jistě proměnil.

Následně ale ke Grígerovi, jenž na trestné lavici seděl místo Novotného, přisedl Rohan a Kometa výhodu pět na tři využila. Dvě sekundy před koncem druhé třetiny snížil Holík. "Vary dnes dobře bruslily a my jsme jim pomáhali našimi vyloučeními. Navíc až na tu přesilovku pět na tři nám nic nedovolili. Pořád jsme tahali za kratší konec," řekl Petr Holík.

V pokračující početní výhodě se hosté neprosadili a další zajímavé momenty přišly až v závěru duelu. Nejprve se po ukázkovém rychlém protiútoku prosadil Flek, ale hosté ještě zápas zdramatizovali. Při power-play snížil druhým gólem Holík, vyrovnat se již Kometě ale nepodařilo.

"Myslím si, že divákům se zápas musel líbit. Vyhráli jsme, což je super. Navíc proti Kometě, která má asi nejnabitější tým v extralize. Jsme rádi, že nás fanoušci přišli podpořit v takovém počtu a doufám, že budou chodit i dále," řekl Flek.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:4 (2:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. T. Rachůnek (Gríger, Flek), 9. Šenkeřík (Gríger, Flek), 30. Stloukal (Gorčík), 39. Kohout (O. Beránek), 57. Flek (Šenkeřík, Gríger) - 1. Zaťovič (O. Němec), 26. Štencel (Zaťovič, Bartejs), 40. P. Holík (Kašpar, O. Němec), 58. P. Holík (O. Němec). Rozhodčí: Roman Svoboda, Pražák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4764.

Karlovy Vary: Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Podlipnik, Sičák, Kozák, M. Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.

Brno: Kašík - O. Němec, Barinka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Schaus - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Kašpar, L. Čermák, R. Zohorna - Mallet, J. Hruška, Dočekal - Köhler, Střondala, Horký. Trenéři: L. Zábranský st. a Pokorný.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Chtěli jsme do zápasu dobře vstoupit, ale z prvního nahozeného puku jsme dostali nešťastný gól. Mohu jen smeknout před naším mužstvem, jak se dokázalo o zápas porvat. S tak kvalitním týmem, jako má Kometa, na hranici našich možností. Obětavostí a týmovým výkonem jsme si ho dokázali vzít zpět. Škoda, že jsme nedokázali na konci druhé třetiny udržet dvoubrankové vedení. Týmu, jako má Kometa, ale nemůžeme dávat tolik příležitostí na přesilovce. Dvakrát jsme navíc hráli zbytečně dlouho ve třech. Ve skvělé atmosféře, na které se podíleli i fanoušci Komety, jsme to ale nakonec ukopali."

Kamil Pokorný (Brno): "Dali jsme rychlý gól, ale v prvních dvou třetinách jsme si zápas hodně zkomplikovali zbytečnými útočnými fauly. Disciplína nebyla, jaká měla být. Vary jsou bruslivé mužstvo, v první třetině sehrály výborně přesilovku. Zápas se gólově tahal, my jsme se dostali na dostřel dvě vteřiny před koncem druhé třetiny a řekli jsme si, že jej zkusíme otočit. Ve třetí části to byl urputný hokej, nějaké šance jsme měli, ale po rychlém protiútoku Vary strhly vedení definitivně na svoji stranu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články