Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kašík začal prohrou. Zlínští ho vyvolávali, sparťané řvali díro. Cítím se zase doma. A provokace? Dětinské, řekl

Těžké utkání. Zlínští fanoušci brankáře Libora Kašíka bedlivě sledovali po návratu z angažmá u moravského rivala Komety, domácí přiznivci se ho zase snažili rozhodit posměšným skandováním. Kašík se po nejistotě v první třetině pomalu zvedal, ale po utkání 34. kola extraligy na ledě Sparty u něho převládlo zklamání. Obnovená premiéra byla s porážkou 2:3.

Libor Kašík v prvním utkání po návratu do Zlína
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Na utkání se těšil, nejdůležitější je pro něj nyní comeback do klubu, kde hokejově vyrůstal. "O to víc mě mrzí, že jsme nevyhráli a nepomohl jsem hned od prvního zápasu. Čeká nás ještě spousta utkání, snad postupně začneme bodovat," doufal Kašík.

Zklamání bylo znát, vítězství hodně chtěl. Po zápase naštvaně klepal hokejkou o mantinel. "Nechci být zlý na nás, ani na Spartu. Každý ale vidí, že nejsme ani jeden klub úplně v komfortní zóně. V obou týmech výkon nebyl ideální. Možná vyhrál trochu i šťastnější," uvědomoval si šestadvacetiletý brankář.

Ve Zlíně začíná od nuly, poté co se mu nedařilo v ruském Chabarovsku i v brněnském dresu. Spoluhráči to dobře věděli, a tak před každou třetinou i vhazováním ho všichni členové pětky přijeli poklepat po betonech. "Bral jsem to tak, že jsem se vrátil domů, kde to znám od čtyř let. Cítím se tady mezi klukama perfektně. Jsme dá se říct v rodinném klubu," prohlásil zlínský odchovanec. 

Jenže obnovená premiéra se pro něj nevyvíjela vůbec dobře. První zákrok měl nejistý, puk mu vypadl z rukavice, ale situaci ještě stihl zachránit skokem na led v brankovišti. Jenže v osmé minutě mu prolétla lacině na bližší tyč rána Kevina Klímy. Hned za 25 sekund doklepl puk do sítě Lukáš Pech - 0:2.

"Už jsem toho zažil za sezonu tolik, že jsem se z toho nesesypal. Jelo se dál, kluci hráli perfektně a snažil jsem se jim pomáhat. Něco mě tam i se štěstím ve druhé třetině trefilo. Drželo se to na dvou gólech, bylo to vyrovnané," sdělil Kašík.

Kotel Sparty Kašíka provokoval. Takto by se řvalo i na Lundqvista, mávl rukou  

Navíc po obdržených gólech přišly provokace ze strany domácího kotle. Arenou se rozléhalo slovo "Díro!". Později si vyslechl i narážku na to, že chytal v Kometě. "Přijde mi to úplně až dětinské. Ale taková slova se používají pořád a na každého. I kdyby přijel DiPietro nebo Lundqvist, tak se to křičí. Beru to ze srandy. Nevím, jestli něco podobného nějakého gólmana dokáže rozhodit. Spíš je to vtipné," ušklíbl se bývalý reprezentant do dvaceti let.

Ze druhé strany ovšem slyšel vyvolávání jména a podporu. Nakonec si připsal 24 úspěšných zásahů a gól dostal už jen po teči od Andreje Kudrny na 1:3. "Říkal jsem, že lidi si můžu získat jedině, když budu mlčet, v bráně makat a chytat co nejlíp. Proto nechci nic slibovat a dělat velká prohlášení," sdělil držitel titulu se Zlínem ze sezony 2013/2014.

O příběhu jeho sezony se napsalo už hodně. Mlčet se tedy rozhodl raději i o hodnocení posledních dní a komentování zajímavé výměny, kdy ze Zlína zamířil právě do Sparty Jakub Sedláček.

"Víte, už to ani nechci hodnotit, prostě se stalo. Člověk by to vyprávěl do nekonečna a každý to má z jiné strany. Už se musím koncentrovat jen na výkony tady ve Zlíně a dělat co největší radost fanouškům, klukům pak co nejvíc pomoct. Nejdůležitější je momentálně, abychom začali bodovat, v extralize udělali co největší peklo a dostat se co nejdál," dodal Kašík, jehož tým má nyní sérii pěti porážek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články