Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kašík vychytal Mladou Boleslav, Zlín po hubené výhře srovnal sérii

Hlavní postavou druhého duelu předkola play-off extraligy mezi Mladou Boleslaví a Zlínem se stal Libor Kašík. Brankář Beranů vynuloval všechny boleslavské střelce a se svými spoluhráči se radoval z vítězství 2:0, které zařídili Dufek se Sedláčkem. Moravané vyrovnali před přesunem stav série na 1:1 na zápasy.

Brankář Zlína Libor Kašík v utkání proti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Já mám velmi dobrého trenéra gólmanů a ten říkal, že už je velká pravděpodobnost, že už bych měl konečně mít nulu. Letos jsem ji zatím neměl, takže jsem s nadsázkou říkal, že to bude 1:0. Pavel Sedláček mi to pokazil na 2:0," usmíval se po utkání Kašík.

Zlín nastoupil bez obránce Tomáše Valenty a opětovně zraněného útočníka Jiřího Ondráčka, Bruslařskému klubu chyběl stejně jako v prvním utkání nemocný kapitán Michal Vondrka. Domácí začali náporem, ale Berani odolali a ve čtvrté minutě se při Dlapově vyloučení dostali do vedení. Fořtovu střelu od modré čáry tečoval před Růžičkou Dufek.

Domácí se vzápětí při vyloučeních Kratochvila ani Sedláčka neprosadili. V největší šanci z úhlu minul Skalický. Hostům druhá početní výhoda při pobytu Kurky na trestné lavici také nevyšla. Před přestávkou měl ještě možnost zlínský Šlahař.

Mladé Boleslavi se nedařily přesilovky ani v druhém dějství. Při Kuldově trestu měl ve 26. minutě v přečíslení příležitost Kubiš, ale nezamířil přesně. Po Hermanově faulu hráli domácí ještě osm vteřin v pěti proti třem a následně klasickou přesilovku zkrátil nedovoleným zákrokem Klepiš.

Po Pláňkově sevření puku rukou se naskytla převaha dvou hráčů v poli také Beranům, ale skóre se neměnilo. Domácí potom i nadále marně dobývali defenzivu Zlína, který hrozil i dopředu a šance měli Honejsek a Krejčík.

Poslechněte si Hokej fokus podcast, který se věnoval oběma sériím v předkole play-off:

Domácí ve třetí třetině zvýšili pohyb, ale Zlín je nadále pouštěl do minima šancí. Ve 45. minutě z pozice mezi kruhy mohl vyrovnat Žejdl, ale pokus autora hattricku z pondělního prvního duelu ukryl Kašík v lapačce. Snaha Bruslařského klubu byla marná a v závěru dovršil výsledek střelou do prázdné branky Sedláček.

"Zlín je hodně bránící mužstvo, takže když vedou, jsou výborní v tom, že to umí zavřít. Dneska jsme viděli, že Libor (Kašík) podal výtečný výkon. Asi je velký rozdíl, když se oni musí tlačit, nebo to můžou zatáhnout, což je jejich silná stránka. Bohužel dneska první gól dali oni," řekl mladoboleslavský gólman Růžička.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Dufek (Fořt, D. Nosek), 60. P. Sedláček. Rozhodčí: Roman Svoboda, Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 2731. Stav série: 1:1.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kovačevič, Kotvan, Kurka, Němeček, Dlapa - Pacovský, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Gazda, M. Zbořil, Ferenc, M. Novotný - Dufek, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - L. Krejčík, P. Sedláček, Okál - Š. Kratochvil, Popelka, E. Kulda. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík a R. Hrazdira.

Ohlasy trenérů:

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Byl to úporný zápas. My jsme neměli tak dobrý pohyb jako včera. Zlín hrál výborně systémově, což jsme očekávali. Série může být opravdu dlouhá a bude to úporné. Je to předkolo play-off, není se čemu divit. Těšíme se do Zlína."

Robert Svoboda (Zlín): "Týmu patří pochvala. Byl to od nás diametrálně odlišný výkon oproti včerejšku. Byli jsme aktivní, plnili jsme to, co jsme si řekli a vytkli po včerejší prohře. Vynikající výkon podal brankář Kašík. Vlastně oba dva gólmani, proto byl výsledek takový. Pro nás dobrý, série je 1:1 a pokračuje se dál."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články