Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kašík po zranění předvedl dobrý výkon na Spartě. Ale trochu jsem nakynul, vtipkoval

Po více než dvou měsících je zpět. Brankář Zlína Libor Kašík se představil v utkání na Spartě, které Berani prohráli po sympatickém výkonu 1:2 v prodloužení. V těsném souboji si připsal 33 úspěšných zásahů a více než dvouměsíční pauza od poranění kolenních vazů ze střetu s Jaromírem Jágrem na něm nebyla nijak patrná. 

Zlínský brankář Libor Kašík
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Musím moc poděkovat týmu lidí, jež jsem měl okolo sebe a který mě dal za dva měsíce dohromady. Myslím, že je to neuvěřitelně krátká doba. Škoda, že jsem jim to nevrátil dvěma body, ale i tak bomba. Ty první kroky jsem si tady opravdu užíval. Máme alespoň bod s tak rozjetým a skvělým týmem, jakým Sparta je. Jsem opravdu strašně šťastný. A díky všem klukům, kteří hráli dneska skvěle," řekl Kašík.

Období bezprostředně po zranění pro něho bylo těžké. "Strašně, neboť nejsem zvyklý pracovat se zraněním a nic nedělat. To bylo nejhorší, co mě mohlo potkat. Že jsem neměl vůbec nic dělat, to byla nejhorší věc. Poslechl jsem ale a pak začal trénovat. Psycholog Leo Pavlík mi domluvil rehabilitace v Innsbrucku, kde se mi hodně věnovali. Leo je skvělý člověk, škoda jen, že jsem ho nepotkal dřív," připomněl Kašík.

Přiznal, že během týdnů naprostého klidu přibral. "Trošku jsem nakynul, protože jsem žral mekáčíky a káefcéčka. Pak jsem si musel dát dietku. Ne snad, že bych byl nějak moc tlustý, ale necítil jsem se dobře. Nejhorší bylo vynechat cukry, když si dávám kávičku s dortíčkem," přiznal Kašík. "Díky lidem okolo sebe jsem se ale dostal zase do kondice a cítil jsem se skvěle," pochvaloval si Kašík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Zlín

Berany naživo v akci sledoval během vynucené pauzy jen okrajově. "Já to ani sledovat nemohl. Párkrát jsem dorazil na stadion a většinou se prohrávalo, ještě než jsem přišel. Chodil jsem do posilovny, abych posílil nohu, ale bylo pro mě těžké potkávat někoho a odpovídat pořád na otázku, kdy budu zpátky. Sám jsem ale nevěděl, co na to odpovědět, protože jsem nevěděl, kdy mě to koleno pustí. Možná už jsem byl i trochu agresivní, za což se všem omlouvám," vzkázal Kašík.

S týmem už nějakou dobu trénoval, návratu se ale dočkal až v utkání na Spartě. A na zápas byl pořádně natěšený. "Měl jsem ale k tomu zápasu zároveň obrovský respekt, protože jsem sám nevěděl, co bude. I proto, že jsem nic podobného nikdy neměl. Chtěl jsem co nejvíce pomoct klukům, což doufám, že se i povedlo. Bod s takovým týmem je momentálně skvělý. Kašilka je zpátky," konstatoval s úsměvem Kašík.

Z 33 zákroků bylo několik z kategorie výborných. "Jsou ale střely a střely. Nebylo to ani tak strašné, bylo tam jen pár tutovek Sparty, ale kluci mi strašně pomohli a odvedli skvělou práci, za což jim moc děkuju. Jen škoda, že to nebylo 2:1 pro nás," mrzelo Kašíka.

"Sparta je kvalitní tým do útoku i do obrany, má výborné gólmany, Machy (Matěj Machovský) i Sedlo (Jakub Sedláček) chytají skvěle. Neviděl bych v našem výkonu nějaký problém. Bylo to tam pak jen o štěstíčku. Ten druhý gól pak dala Sparta, ne nadarmo je na prvním místě," doplnil Kašík.

Zda je už zcela stoprocentně v pořádku, nedokázal bezprostředně po zápase odpovědět. "Měl jsem prášek na bolest, takže jsem to vůbec necítil. Uvidíme, jak to bude vypadat potom," řekl Kašík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články