Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kašík inkasoval už v 9. sekundě, nakonec ale "svůj" Zlín vychytal

Hokejisté Brna vyhráli na ledě Zlína 4:1. Poprvé se proti svému bývalému klubu postavil brankář Libor Kašík a inkasoval už po devíti vteřinách, dál už byl ale bezchybný. Mistrovská Kometa uspěla po dvou nezdarech, premiérovými dvěma góly v sezoně se na tom podílel i útočník Martin Dočekal.

Libor Kašík v utkání proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

V brance Komety se představil Kašík a hned po devíti vteřinách hry kapituloval, když jej překonal Ondráček.

"Na zápas jsem se hodně připravoval a moc jsem se těšil. Při inkasovaném gólu jsem trochu zaspal, moc jsem toho hráče neviděl. Hlídal jsem si tyčku, z ničeho nic to přišlo a dával do prázdné brány. To jsem byl v šoku. Jenom jsem se díval na kostku, jaký byl čas, a říkal jsem si: Hm, to začíná skvěle," řekl Kašík.

Následně ale převzali iniciativu na své hokejky hosté a v 5. minutě se jim podařilo se štěstím vyrovnat. Horkému se sice střela nevydařila, puk ale prošel za záda gólmana Sedláčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Brno

Vyprodaný stadion sledoval bitvu, ve které však měli stále navrch hosté. Muellerův pokus sice ještě skončil na tyči, ve 13. minutě se už ale Kometa dostala do vedení, když při hře čtyři na čtyři přesněji zamířil Dočekal.

Hosté mohli navýšit vedení při vyloučení Žižky, Sedláček ale pokusům soupeře odolal. Početní výhodu si zkusili i Berani, to když usedl na trestnou lavici Plekanec, jeho spoluhráči ale celou situaci zvládli.

Vzápětí čtvrtá brněnská lajna navýšila vedení Komety. Čermák našel před brankou volného Dočekala, který se prosadil podruhé v zápase. Ještě větší klid na hokejky hostů přidal Mueller, který bleskově využil přesilovou hru.

Zlínští mohli duel zdramatizovat na začátku třetí třetiny, kdy měli dvakrát výhodu přesilových her. Okál však poskakující puk na brankovišti za Kašíka dopravit nedokázal.

"Lidi mě tady z ničeho nic nemají v lásce, je to takové zajímavé. Věřím ale, že mě to posilní a budu ještě lepší brankář," uvedl Kašík, jenž si "užil" nadávky diváků.

"Bral jsem to tak, že hraji doma. Sice mě reakce lidí mrzí, ale co už. Potřebuji takové vítězné zápasy jako dnes, kluci mi hodně pomohli. Hráli jsme fakt dobře, moc se Zlín k brance ani nedostal," dodal Kašík, který si připsal 27 úspěšných zákroků.

Berani Zlín - Kometa Brno 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Ondráček (Kubiš, Fořt) - 5. Horký (Mallet, J. Hruška), 13. Dočekal (Štencel, O. Němec), 35. Dočekal (L. Čermák, Köhler), 36. Mueller (P. Holík, O. Němec). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - O. Polák, V. Hanzlík. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 7000 (vyprodáno).

Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Gazda, Valenta, Ferenc - Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Honejsek, Herman - Werbik, Fryšara, Lakatoš - Šlahař, P. Sedláček, E. Kulda. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Brno: Kašík - O. Němec, Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Plášek - Mallet, J. Hruška, Horký - Köhler, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Horáček a Oslizlo.

Martin Hamrlík (Zlín): "Zaprvé musím poděkovat fanouškům za to, že bylo vyprodáno, zápas se nám ale hrubě nepovedl. Kluci toho měli plné zuby, Kometa byla jasně lepší ve všem. Nemohli jsme si sice přát lepší vstup do utkání, ale někteří neunesli, že hrají s Kometou. Musí se nad tím zamyslet, bylo to strašné z jejich strany."

Kamil Pokorný (Brno): "Dostali jsme neskutečně rychlý gól, který nás ale nijak nezlomil. Otočili jsme výsledek a odskočili jsme na rozdíl tří branek. Hlídali jsme si komfortní náskok, na začátku třetí třetiny nás při oslabeních podržel brankář Kašík. Ten to měl složité, nikdo by nechtěl být v jeho kůži. Fanoušci mu to dali sežrat, ale on se namotivoval a zvládl to."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články