Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Karlovým Varům pomohly k obratu proti Kometě využité přesilové hry

Souboj devátého s desátým patřil v předehrávce 16. kola extraligy domácím Karlovým Varům. Energie otočila nepříznivý vývoj proti Kometě z 1:2 na vítězných 5:3 i díky dvěma využitým početním výhodám. V nich se prosadili Kracík s Vondráčkem a přispěli k první porážce soupeře po třech výhrách. Západočeši se Brňanům přiblížili na rozdíl jednoho bodu.

Utkání Karlovy Vary – Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

V úvodu byli aktivnější domácí. Již v první minutě nebezpečně střílel Flek, o chvíli později minul hostující branku Průžek. Na druhé straně si zajímavé střelecké příležitosti vypracovali Mallet s Haščákem. Účet zápasu otevřel v 9. minutě Kollár, který se po vyhraném buly zmocnil puku a překonal bezmocného Novotného.

Západočeši vyrovnali ve 12. minutě, kdy se po přečíslení dva na jednoho prosadil Koblasa. Energie se však z vyrovnaného stavu neradovala dlouho, o dvě minuty později neudržel Novotný střelu Malleta a pro Rákose již nebyl problém puk zasunout za brankovou čáru.

Ve 22. minutě uplynulo pouhých sedm sekund z první přesilovky Západočechů, když nikým neatakovaný Kracík nechytatelnou střelou vyrovnal a připsal si první gól v sezoně. Povzbuzená Energie se dále tlačila do útoku a díky zvýšené aktivitě ji ve 24. minutě posunul do vedení Osmík, který také skóroval poprvé v extraligovém ročníku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Kometa Brno

Atraktivní útočný hokej pokračoval i po zbytek druhé části. Třetí branku Brna měl na hokejce Holík, po jeho střele ale jen zazvonila tyč karlovarské branky. Desetiminutovku hrůzy pro Kometu tak naopak zakončil v další přesilovce kapitán Vondráček.

V závěrečné třetině Karlovy Vary dlouho pozorně bránily, hostům se ale při power-play podařilo v 59. minutě zásluhou Holíka snížit. Brněnský útočník, který měl doposud na svém kontě 11 asistencí, si tak připsal první gól v sezoně. Vyrovnat ale Kometa nedokázala, při pokračující power-play se o pátý gól domácích postaral Kohout.

Předehrávka 16. kola hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:3 (1:2, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Koblasa (Kohout, T. Havlín), 22. Kracík, 24. Osmík (Redlich, Dlapa), 32. Vondráček (Pulpán, Flek), 60. Kouhout (Koblasa, Dlapa) - 9. Kollár (Magee), 14. Mallet (Rákos), 59. P. Holík (Zaťovič, Haščák). Rozhodčí: Pražák, M. Sýkora - Pešek, Malý. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 2378.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, Hanousek, Dlapa, Pulpán, T. Havlín, Parkkonen - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kracík, Průžek - Kohout, Kulich, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Brno: Tomek - Bartejs, Ďaloga, Roth, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši, Mlčák - Horký, P. Holík, Zaťovič - R. Pavlík, Šoustal, Haščák - Vincour, Rákos, Mallet - Magee, Kusko, Kollár. Trenér: Kalous.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články