Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karlovy Vary opět zařídily konec trenéra. Vítkovice schytaly debakl 1:9 a Petr byl odvolán

Přestože vítkovičtí hokejisté dostali varování od majitele, že v následujících dvou zápasech musí zabrat, duel v Karlových Varech hrubě nezvládli výsledkem 1:9. V 25. kole extraligy vstoupili do utkání velice špatně a po první třetině odcházeli do šatny s výsledkem 0:4. Karlovy Vary tak svým dobrým výkonem zapříčinily konec druhého trenéra v sezoně po Petru Fialovi z Komety. Pozice kouče Ostravanů Jakuba Petra a jeho asistenta Pavla Trnky se podlomila a oba u týmu končí.

"Hluboce se omlouvám všem vítkovickým příznivcům. Hráči za výkon obdrží trest v podobě interní klubové pokuty. Trenérskou otázku momentálně velmi aktivně řeším. V každém případě bude v Hradci Králové vést tým nová trenérská dvojice a je jen otázkou, zda se bude jednat o nové duo, které by bylo v případě potřeby připraveno převzít tým od následujícího úterý, nebo zda to bude přechodná dvojice z rezerv klubu jen pro toto nedělní utkání," znělo oficiální prohlášení majitele Vítkovic Aleše Pavlíka.

V sestavě Západočechů chyběl distancovaný kapitán Skuhravý i zranění Vondráček s Polákem, přesto domácí začali výborně. Hned v úvodních minutách si vynutili dvě přesilové hry, dvaadvacet sekund hráli dokonce v pěti proti třem. Branku sice nevstřelili, ale v 7. minutě se zásluhou gólu Beránka dostali do vedení.

"V poslední době jsme měli první třetiny špatné a ještě k tomu jsme věděli, v jaké jsou Vítkovice v situaci. Že to tam nemají úplně ideální. Snažili jsme se dát první gól, abychom je udrželi v té psychické nevýhodě a to se nám podařilo," řekl Koblasa.

"Klíčové pro vývoj zápasu bylo, kdo vstřelí první branku, což jsme po dlouhé době byli konečně my. Myslím, si, že nás to trochu uklidnilo a dalo nám to klid na hokejky. Výsledek je pro Vítkovice více než krutý. Při mnoha šancích soupeře nás podržel Filip Novotný," sdělil asistent kouče Energie Tomáš Mariška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Vítkovice

Vyrovnat mohl Bukarts, ale Novotného nepřekonal a v rozmezí 15. až 18. minuty hosté zápas ztratili. Nejdříve u mantinelu obral chybujícího Krenželoka o puk Koblasa a následným blafákem nedal hostujícímu gólmanovi šanci. O tři minuty později překonal Svobodu v brance Vítkovic potřetí Raška a trenéři hostů se pokusili tlak domácích zastavit oddechovým časem. Hned 21 sekund po jeho skončení ale přidal Černoch čtvrtý gól.

"Přesilovky jsme v úvodu ubránili. Místo aby nás to nějakým způsobem nakoplo, tak jsme začali vytvářet jednu individuální hrubou chybu za druhou a soupeř to okamžitě trestal. Následně jsme se dostali do fáze, že z toho vznikl takový ostudný výsledek," pokrčil rameny asistent kouče hostů Pavel Trnka.

Od druhé třetiny se do branky hostů postavil místo Svobody Dolejš, ale ani on dlouho nevydržel bez inkasovaného gólu. Ve 26. minutě u mantinelu vydoloval puk Flek a po jeho nezištné nahrávce navýšil vedení Energie Rachůnek. Zcela odevzdané Vítkovice mohly opět inkasovat o několik vteřin později, ale Gríger nastřelil jen tyč. Šestá branka domácích padla o tři minuty později, když po ose Koblasa - Černoch - Kohout zakončil posledně jmenovaný nejhezčí akci zápasu.

Vítkovice poté sice dokázaly snížit v přesilové hře na 1:6, žádné drama se ale nekonalo. Domácí utkání v pohodě dovedli do vítězného konce, ve třetí třetině jejich hra chvílemi připomínala exhibici. Po kombinačních akcích navíc přidali Západočeši ještě další tři góly a hosté jen těsně unikli potupné desítce.

"Určitě jsme nečekali, že po třech porážkách takhle zabereme a takto vysoko vyhrajeme. Je pravda, že jsme čekali malinko dramatičtější zápas, ačkoliv mají Vítkovice určité problémy. Konečný výsledek je pro soupeře až krutý," dodal Koblasa.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 9:1 (4:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Beránek (T. Mikúš, Šik), 15. Koblasa, 18. Raška (Koblasa, M. Rohan), 18. Černoch (Kohout), 26. Rachůnek (Flek), 29. Kohout (Černoch, Koblasa), 46. Šik (Mikyska, M. Rohan), 52. Rachůnek (Flek, Gríger), 55. Kohout (Koblasa) - 35. Dej (Mallet, Bukarts). Rozhodčí: A. Jeřábek, Obadal - Ganger, Gerát. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 3071.

Sestavy:

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Mikyska, M. Rohan - Flek, Gríger, Rachůnek - Beránek, T. Mikúš, Křemen - T. Kubalík, Raška, Šik - Kohout, Černoch, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Vítkovice: M. Svoboda (21. Dolejš) - Štencel, Šidlík, Kvasnička, Výtisk, Bodák, Trška, D. Krenželok - Bukarts, Roman, Schleiss - Mallet, Lakatoš, Dej - P. Zdráhal, Š. Stránský, Razgals - Guman, Werbik, Baláž. Trenéři: Petr a Trnka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články