Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karlovy Vary živí teorii na předkolo play-off, vyhrály v Kladně

Kladno - Hokejisté Kladna prohráli s Karlovými Vary 0:2. Dlouho bezbrankový stav zlomil až v 52. minutě útočník Petr Pohl. Západočeši, kteří předchozích pět utkání nebodovali, si tak udrželi alespoň teoretickou naději na postup do předkola play off. Na desátou příčku ztrácí sedm bodů, ve hře jich pro každý celek bude ještě devět.

Petr Pohl s Martinem Zaťovičem
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Předposlední Rytíři naopak prodloužili svoji sérii bez bodového zisku na šest duelů. V pěti z nich navíc nedokázali skórovat a na gól čekají už dlouhých 251 minut a 18 vteřin.

Domácí šli do zápasu s touhou přiblížit se alespoň trochu svému soupeři, kterého mohou znovu potkat ve skupině o udržení, čímž by mohli ještě zabojovat o odvrácení účasti v baráži. Museli se však obejít bez svých dvou elitních centrů Patery s Dragounem a kladenští trenéři tak museli pořádně experimentovat. První třetina spíše připomínala přátelský zápas, kdy se týmy snaží sehrávat a nezranit se.

V podobném duchu se odehrála prakticky celá první polovina zápasu. První větší vzrušení přinesla až 30. minuta. Po Zagrapanově ráně Kladenští už zvedali ruce a slavili ukončení střeleckého půstu, ale video odhalilo, že puk skončil pouze na horní tyčce Závorkovy branky.

Skóre se neměnilo ani o osm minut později, kdy Tenkrát "hasil" svoji hrubku jen za cenu faulů na ujíždějícího Zuckera. Karlovarský útočník však trestné střílení neproměnil.

O osudu utkání se nakonec rozhodlo až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy se dvakrát prosadili nejlepší střelci Energie. Nejdříve hosté využili přesilovku čtyři na tři, kdy Pohlovi ideálně naservíroval puk křížnou přihrávkou Zaťovič. O necelé dvě minuty později právě Zaťovič definitivně rozhodl o výhře Západočechů, když ho kladenská obrana trestuhodně nechala osamoceného před gólmanem Cháberou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Karlovy Vary

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 52. Pohl (Zaťovič), 54. Zaťovič (R. Hruška). Rozhodčí: Turčan, Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:6, navíc Majeský a David Růžička (oba Kladno) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 1602.

Kladno: Chábera - P. Hořava, Majeský, David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera - Rudovský, Lukáč, Kuchler - M. Hořava, Havlíček, Tenkrát - Dalecký, Zagrapan, Eberle - Strnad, Bajaruns, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Micka, Roman Vlach, Kytnár - Zucker, Vachovec, R. Dlouhý - V. Tomeček, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Jan Neliba (Kladno): "Dnes jsme chtěli ještě udržet naději do skupiny o udržení tím, že bychom Karlovy Vary přitáhli blíže. Bohužel se nám to nepodařilo. Rozhodla situace z poloviny utkání, kdy Zagrapan netrefil zpola opuštěnou branku. Po vedoucím gólu hostů bylo již téměř jasné, že se k vítězství nedostaneme, protože se střelecky stále trápíme. Bohužel k našim zraněným zřejmě po dnešku přibyl i jeden z našich klíčových obránců Doudera. Pokud by před zápasy skupiny o udržení byla naše ztráta větší než 18 bodů, možná bychom uvítali možnost již tuto nadstavbovou část nehrát, abychom se mohli připravit na baráž."

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Jsme obrovsky spokojeni se ziskem tří bodů. Jeli jsme do Kladna bodovat, aby byli jsme si vědomi toho, že Kladno potom, co ve třech utkáních za sebou nedalo gól, se bude chtít střelecky prosadit. Hráče jsme na to připravili a jsem rád, že taktiku dokonale splnili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy