Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČP v triatlonu 2024

Karlovy Vary zachránily proti Olomouci alespoň bod, prodloužení rozhodl Ondrušek

Olomouc měla v 10. kole extraligy proti Karlovým Varům blízko k zisku tří bodů, ale nakonec se musela smířit se dvěma. Hanáci vedli na západě Čech 3:1, ale za domácí stihli vyrovnat Vondráček s Kohoutem. V nastavení rozhodl o výhře Mory 4:3 po 25 sekundách hry Ondrušek, který se v utkání prosadil podruhé.

Utkání Karlovy Vary – Olomouc
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Z úvodu zápasu mezi Energií a Olomoucí uběhlo pouhých 24 sekund a v samostatném úniku se ocitl Beránek, jehož střelu však Konrád v pokleku zlikvidoval. V první části byla až na příležitost Koloucha z páté minuty větší aktivita na hokejkách domácích. Šance Osmíka a Černocha hostující gólman ještě zlikvidoval, ale ve 14. minutě na Kohoutovu dorážku již nestačil.

Ve druhé třetině se obraz hry otočil. Olomouc nakopl přenesený zbytek početní výhody z první třetiny a i po jejím skončení měli její hráči navrch. Ve 23. minutě se po zmatku v předbrankovém prostoru dobře zorientoval Olesz a střelou v pádu srovnal průběžný stav na 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Olomouc

I po vyrovnávací brance byli Hanáci u všeho dříve a jen díky pozornému Novotnému neskončily nebezpečné střely Klimka, Handla a Kunce v síti Karlových Varů. Ve 34. minutě už se hosté radovali, ale Burianova střela zazvonila jen na tyč. Hosté se zaslouženě dostali do vedení poté, co dvacet sekund před koncem druhé třetiny vyhrál Handl buly a následně Ondrušek schovanou střelou otočil vývoj zápasu.

"Myslím, že jsme celou povedenou první třetinou zápas dobře odstartovali a dali jsme úvodní branku. Měli jsme ale odskočit o dvě tři branky a zápas mohl být klidnější, což se nám bohužel nepodařilo. Ve druhé třetině začala Olomouc více forčekovat, byla agresivnější, dala dvě šťastné branky a jednu z toho do kabiny. Tohle s námi trochu zacloumalo. Pak jsme ještě udělali chybu v naší přesilové hře a najednou jsme tahali za kratší konec," zhodnotil duel asistent domácího trenéra Tomáš Mariška.

Jen co skončilo vyloučení Knotka, ujel ve 43. minutě Nahodil a střelou do horního růžku poslal Moru již do dvoubrankového vedení. O tři minuty později vrátil hráče z lázeňského města do zápasu Vondráček, který si při svém úniku položil na led Konráda a s přehledem zakončil.

Domácí povzbuzení kontaktní brankou se hnali za vyrovnáním, což se jim povedlo v 53. minutě při vyloučení Handla. Přečíslení dvou na jednoho po přesné přihrávce Pulpána zužitkoval přesnou střelou podruhé v utkání Kohout.

Když v závěru základní hrací doby Západočeši nevyužili svou čtvrtou přesilovou hru a Ondrušek svou šanci, dospělo utkání do prodloužení. Z toho uběhlo pouhých 25 sekund, když právě Ondrušek po nahrávce Knotka rozhodl o dvoubodovém vítězství Olomouckých.

"Dnes jsme tady nezačali dobře, první třetina byla z naší strany katastrofální. Naštěstí jsme prohrávali jen 0:1. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, měli jsme i hodně střel a z toho jsme vytěžili dva góly. Na začátku třetí třetiny jsme dali na 3:1. Potom jsme zase trošku zvolnili, nechali jsme domácí vyrovnat, ale samozřejmě jsme rádi za každý bod, a i ten druhý má dnes pro nás cenu zlata," řekl kouč vítězů Jan Tomajko.

Dohrávané 10. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 3:4 v prodl. (1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Kohout (Černoch), 46. Vondráček, 53. Kohout (Pulpán) - 23. Olesz (Kolouch, Vyrůbalík), 40. Ondrušek (Handl, Burian), 43. Nahodil (Kunc, Švrček), 61. Ondrušek (J. Knotek). Rozhodčí: Jeřábek, Pilný - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Bez diváků.

Karlovy Vary: F. Novotný - Weinhold, Šenkeřík, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán, L. Zábranský ml., Kowalczyk - O. Beránek, Hladonik, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich - Osmík, Vildumetz, M. Zabloudil. Trenér: Pešout.

Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček, T. Černý - Bambula, J. Knotek, Ostřížek - Kunc, Nahodil, Klimek - Olesz, Kolouch, Strapáč - Gřeš, Handl, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články