Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Karlovy Vary zabraly, proti Olomouci stačily dva góly. Nulu si zapsal gólman Novotný

Karlovy Vary se rychle oklepaly z porážky v západočeském derby. V domácím prostředí ve 40. kole extraligy uspěli hokejisté Energie proti Olomouci na pouhé dvě vstřelené branky 2:0. Prosadili se útočníci Beránek a Balán. V brance domácího celku vychytal nulu Filip Novotný, jenž nyní nahradil šestnáctiletého Jana Bednáře.

Karlovarský forvard Ondřej Beránek
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Západočeši zůstali v tabulce dvanáctí, předposlednímu Chomutovu ale odskočili na osm bodů. "Už bylo potřeba, abychom vyhráli za tři body. V průběhu ledna jsme měli více zápasů, kdy jsme mohli uspět, ale vždycky jsme si to nějakým způsobem pokazili. Jsme hrozně rádi, že jsme zápas dotáhli," oddechl si útočník domácích Stanislav Balán.

Karlovy Vary prohrály předešlých pět domácích zápasů, proti Olomouci se ale dostaly rychle do vedení. Již ve 4. minutě po nezištné přihrávce Vlacha otevřel skóre Beránek.

Domácí si během úvodních dvaceti minut vytvořili několik nadějných příležitostí, tu největší měl Skuhravý, který však při přečíslení dvou na jednoho netrefil branku. Po střele jednoho z obránců poté jen zazvonila tyč Lukášovy branky. Vyrovnat mohl dokonce v oslabení Ostřížek, chybu Plutnara však nepotrestal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Olomouc

Po úvodním tlaku Olomouce na začátku prostřední části převzali aktivitu opět hráči Energie, kteří však měli problém se zakončením vypracovaných šancí. Nejprve ve 28. minutě zcela osamocený Kohout netrefil odkrytou část branky a o několik minut později Gríger bezprostředně po návratu z trestné lavice dobře nezakončil svůj samostatný nájezd.

V polovině zápasu neudržel nervy na uzdě Skuhravý a za nesportovní chování obdržel menší plus desetiminutový osobní trest. Poté, co Západočeši přežili oslabení, se dostal ke slovu Balán, který ve 34. minutě po zmatcích v olomoucké obraně dotlačil podruhé puk za záda hostujícího gólmana.

Karlovarská družina po zbytek zápasu hlídala svůj těžce vybojovaný dvoubrankový náskok a i díky obětavosti obránců plus výbornému Novotnému, který si nakonec připsal 29 zákroků, získali hráči z lázeňského města první tříbodové vítězství v roce 2019. Naposledy vyhráli v normální hrací době 7. prosince, kdy porazili Pardubice.

"Vítězství nad Pardubicemi (v prodloužení v pátek) a nad Olomoucí je pro nás velice důležité. Zvlášť v situaci, kdy Chomutov prohrál. Rozestup od Chomutova vnímáme, a čím větší bude, tím se nám bude lépe hrát," dodal Balán.

40. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. O. Beránek (R. Vlach), 34. Balán (T. Mikúš, J. Černý). Rozhodčí: Bejček, Pešina - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 2:3, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 2903.

Sestavy:

Karlovy Vary: Novotný - Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Sičák, Eminger, Kozák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, R. Vlach, J. Černý - Kohout, Skuhravý, Lapšanský - T. Mikúš, Balán, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.

Olomouc: Lukáš - Jaroměřský, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Rutar, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Mráz, Skladaný, Laš - V. Tomeček, Handl. Trenéři: Tomajko a Moták.

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Myslím, že jsme tady viděli hezčí utkání, ale my jsme si dnes ráno před rozbruslením řekli, že uděláme všechno pro to, abychom utkání zvládli. Do kabiny jde velká pochvala za dnešní výkon. Hráči dnes obětavostí a týmovým výkonem šli za vítězstvím od prvního do posledního střídání. Když už nějaký problém byl, tak nás podržel Filip Novotný. Extrémní nasazení a bojovnost nám přinesly tři body."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Zápas mnoho hokejové krásy nepobral, šlo spíše o urputný boj než o nějakou hokejovou krásu nebo líbivost. My jsme bojovali jenom v poslední třetině, kdy jsme si pár brankových šancí vytvořili. Domácí nám však svou obětavostí a výbornou obrannou hrou moc nedovolili. V zápase bylo mnoho sražených a zblokovaných střel, které se až k domácí brance nedostaly. A když už něco prošlo, tak je zlikvidoval výborný Filip Novotný. Pro nás je zdejší aréna trošičku zakletá, protože jsme tady odehráli dva zápasy a nedali jsme jediný gól. V minulém zápase jsme dostali pět a dnes dvě branky. Bohužel dlouhá cesta sem a dlouhá cesta domů bez vstřeleného gólu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články